Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно зріс експорт цибулі: як це вплинуло на його вартість всередині країни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно зріс експорт цибулі: як це вплинуло на його вартість всередині країни

Україна може стати нетто-експортером в постачанні ріпчастої цибулі

25 лютого 2021, 10:28
Поділіться публікацією:

Показник експорту ріпчастої цибулі з України досяг рекордної позначки за п'ять років. Сталося це в першій половині сезону 2020-2021 років, передає ТСН.

В Україні рекордно зріс експорт цибулі: як це вплинуло на його вартість всередині країни

В Україні рекордно зріс експорт цибулі: як це вплинуло на його вартість всередині країни - фото з відкритих джерел

За даними джерела, ціни на овоч всередині країни залишаються досить низькими, проте вони залежать від якості продукту. Повідомляється, що за кілограм цибулі на українському ринку доведеться заплатити близько трьох гривень. Фахівці прогнозують, що в цьому сезоні Україна не просто не втратить своїх позицій, а може стати нетто-експортером в постачанні ріпчастої цибулі.

Нагадаємо, що дуже високі ціни на зернові та олійні у 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом і локомотивом української економіки. Такою думкою поділився з "Коментарями" аграрний експерт, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса. На думку фахівця, експорт продукції аграрної галузі у 2021 році зможе побити рекорди з часів незалежності, однак експерт не впевнений, чи будуть кошти реінвестовані в економіку країни.

Раніше "Коментарі" також повідомляли, що у 2020 році Україна рекордно збільшила експорт м'яса птиці в різні країни світу. За словами заступника директора Центру Миколи Пугачова, за минулий рік Україна експортувала 431 тис. тонн м'яса, встановивши новий власний рекорд. Втім, пандемія коронавірусу, що вплинула на економічний сектор по всьому світу, дала про себе знати: виторг від продажу значно зменшилася, попри загальні обсяги продукції. Загалом українським експортерам вдалося заробити 555 млн доларів на м'ясі птиці (особливо курятині).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини