Головна Новини Бізнес Агро В Україні стало дорожче зварити борщ: озвучено нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стало дорожче зварити борщ: озвучено нові ціни

До кінця поточного року в Україні зросли ціни на овочі

22 грудня 2021, 20:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

З початку грудня до сьогодні в Україні змінився цінник на овочі борщового набору. Про це повідомляє сайт Мінфін.

В Україні стало дорожче зварити борщ: озвучено нові ціни

В Україні подорожчали овочі. Фото з відкритих джерел

Найбільше за цей період подорожчала капуста. Якщо на початку місяця її ціна за 500 грамів становила 4,51 гривень, то на сьогоднішній день овоч коштуватиме покупцям 7,46 гривень за півкілограма.

Водночас, за даними видання, ціни на буряки також збільшились. На початку поточного місяця 200 грамів овоча обходилися в 2,56 гривень. Нині за таку ж кількість продукту українцям доведеться віддати 2,96 гривні, що на 40 копійок більше.

Також на 40 копійок змінилася ціна на моркву. Наразі її продають за 1,95 грн. за 200 г.

Менш ніж за місяць став дорожчим і цибуля. Раніше його ціна становила 1,59 гривні/150г, а вже після середини грудня вартість піднялася до 2,06 гривні за 150 грамів.

Незначно подорожчала і картопля. Овочі виросли в ціні на 9 копійок з початку грудня. Зараз його вартість – 2,66 грн/300г.

Слід зазначити, що спостерігається спад цін на червоні томати. На початку грудня вартість 300г становила 17,06. На сьогоднішній день ціна впала до 15,94 грн/300г.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що в період із листопада по грудень поточного року в Україні змінився цінник на цитрусові. Найбільше зміна цін торкнулася апельсинів.

Також видання повідомляло про те, що було названо найпопулярніші фрукти та овочі серед українців. Українці поступово вводять до свого раціону нішеві продукти, які раніше називали "екзотикою". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини