Головна Новини Бізнес Агро В Україні зросла середня ціна на курятину: скільки просять за кіло
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зросла середня ціна на курятину: скільки просять за кіло

У порівнянні з минулим роком м'ясо курки виросло в ціні на 16%

16 липня 2021, 15:59 comments6901
Поділіться публікацією:

Багато українців люблять себе балувати м'ясними продуктами, в тому числі приготованими з курятини. Втім, у 2021 році ми платимо за це м'ясо на 16% більше, ніж в аналогічному періоді минулого. Інформацію повідомляє "АгроТаймс", посилаючись на Мінагрополітики.

В Україні зросла середня ціна на курятину: скільки просять за кіло

Ціна на куряче м’ясо у липні 2021 року злегка піднялась. Фото із відкритих джерел

В середньому по Україні виробники просять за кілограм курячого м'яса 55,99 гривні, з огляду на податок на додану вартість (ПДВ). Такі липневі ціни помітно зросли у порівнянні з літом 2020 року.

Як повідомляють фахівці, м'ясо курки демонструє невелике подорожчання і у розрізі менш коротких відрізків часу. Так, у червні за кіло курятини українці платили на 5% менше. З минулого тижня вартість м'яса "підстрибнула" на 1%.

Звичайно, ціни по різних регіонах України злегка відрізняються. Найдорожчими цінниками можуть "похвалитися" виробники курятини в південних областях: тут за кілограм доведеться заплатити 61,79 грн.

Найдешевше куряче м'ясо продається на сході країни — по 51 грн/кг. На 61 копійку дорожче коштує кіло курятини в західних областях. Північні регіони реалізують курятину для споживачів в середньому по 57,13 гривні, а центральні — за 58,40 гривень.

Ймовірно, невелике підвищення вартості м'яса буде очікуватися і надалі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні дуже скоро зміниться ціна на курячі яйця. Чого очікувати покупцям, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як справи цінова ситуація на ягідному ринку країни. Скільки зараз реалізатори просять за малину і лохину, ми розповідали в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

nob

17 липня 2021, 17:17

http://www.gurtong.net/ixo/video-ley-v-spr-a.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-leo-tvx.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-s-leo.html http://www.gurtong.net/ixo/video-mil-v-pro-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-xc.html


Новини