Головна Новини Бізнес Агро В Україні зростають ціни на картоплю: з чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростають ціни на картоплю: з чим це пов'язано

Подорожчання продукції не вплинуло на попит

8 листопада 2020, 15:50 comments1726
Поділіться публікацією:

Картопля — один з найпопулярніших продуктів на нашому столі, але в цьому місяці ціни на неї почали підійматися. Експерти EastFruit пояснили, з чим може бути пов'язане подорожчання продукції.

В Україні зростають ціни на картоплю: з чим це пов'язано

Картопля: фото istock

Фахівці відзначили, що ціни на картоплю зараз стартують від 5,50-7,50 гривень за один кілограм, а це на 10% дорожче, у порівнянні з минулим тижнем. Фермери підвищили ціну через те, що оптові компанії почали закуповувати продукцію для закладки в сховища, відповідно попит на картоплю значно збільшився.

Плюс до всього, подорожчання пов'язане і зі скороченням пропозицій даної продукції з дрібних господарств, оскільки збиральна кампанія вже завершена. Експерти припускають, що на наступному тижні ціна на картоплю може знову підвищитися, тому що подорожчання продукції поки не впливає на її попит.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні рекордно подорожчала малина. Станом на 6 листопада, ціна за свіжу ягоду зросла на 100 гривень за кілограм. Якщо раніше вона коштувала 145 гривень, то зараз 245 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини