Головна Новини Бізнес Агро В українських супермаркетах сильно подешевшали деякі овочі: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських супермаркетах сильно подешевшали деякі овочі: названо нові ціни

Стали відомі актуальні ціни на овочі в українських супермаркетах

26 липня 2022, 19:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній місяць в Україні значно впали ціни на овочі. Про це повідомляє сайт Мінфін.

В українських супермаркетах сильно подешевшали деякі овочі: названо нові ціни

Овочі

У період з липня по липень у великих українських супермаркетах значно подешевшала молода та білокачанна капуста. Раніше кілограм молодої капусти коштував 50,76 грн, а в липні її продають по 30,93 грн/кг. Білокачанна капуста впала в ціні з 35,92 грн/кг до 27,40 грн/кг.

Ціни на молоду картоплю знизилися за місяць з 43,98 грн/кг до 20,95 грн/кг. Це найнижча ціна на овоч з січня поточного року.

Подешевшала за цей період молода морква. У червні ціна за кілограм становила 36,83 грн., а до кінця липня овоч продають у супермаркетах по 28,50 грн./кг. До речі, найвища ціна на молоду моркву за останні п'ять років була у квітні 2019 року. Тоді кілограм продавали за 67,50 грн.

Значно впали ціни у супермаркетах та на огірки. У перший місяць літа овочі продавали по 58,14 грн/кг, а вже до кінця липня вартість знизилася до 34,59 грн/кг. Тепличні огірки подешевшали за цей період із 55,01 грн/кг до 34,90 грн/кг.

Болгарський перець (жовтий) став дешевшим більш ніж на 10 гривень. У червні цінник на овоч становив 160,32 грн/кг, а до кінця липня – 149,95 грн/кг. Найвищу ціну з 2017 року на болгарський перець було зафіксовано у квітні поточного року. Овочі продавали по 163,03 грн/кг.

Також помітно знизилися ціни на молоді буряки. Наразі кілограм цього овочу можна придбати у супермаркеті в середньому за 23,11 грн/кг. Наприкінці червня вартість буряків складала 56,20 грн/кг. А червоні помідори за місяць подешевшали із 70,38 грн/кг до 53,80 грн/кг.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, коли закінчиться активна фаза війни в Україні: військовий експерт відповів. Військовий експерт прогнозує, що Путін намагатиметься перетягнути конфлікт наступного року, намагаючись заморозити його.

Читайте також про те, що в СБУ розкрили плани РФ щодо захоплених територій: яку область хочуть анексувати першою. Українська спецслужба докладно розповіла, як Росія планує анексувати спочатку Донецьку область, а потім інші.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те, що газова війна : як відповість ЄС – чого домагається Кремль. Експерти розповіли, чого насправді прагне Кремль, посилюючи газовий шантаж Європейського Союзу.

Також "Коментарі" інформували про те, що у ВП назвали п'ять цілей української військової контроперації у війні з РФ. Контроперація України обов'язково досягне своєї мети — Подоляк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини