Головна Новини Бізнес Агро Як зупинити земельне рейдерство в Україні - відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зупинити земельне рейдерство в Україні - відповідь експерта

Головні рейдери української землі - це орендарі

29 березня 2021, 08:21 comments1096
Поділіться публікацією:

Прискорена підготовка до запуску ринку землі лише грає на користь особам, які прагнуть заволодіти чужою землею в незаконний спосіб. Щорічно під час посіву та жнив частота запитів і дзвінків із пробеми земельного рейдерства стрімко зростає. Експерт з державного управління, голова Всеукраїнського Об'єднання Власників Землі Роман Головін вважає, що головні рейдери української землі — це орендарі.

Як зупинити земельне рейдерство в Україні - відповідь експерта

Як зупинити земельне рейдерство в Україні - фото з відкритих джерел

За його словами, орендарі підробляють підписи власників землі в договорах оренди, а також самі такі договори, примушуючи таким чином власників землі до продовження оренди. Нерідко шантажують невиплати орендної плати або за допомогою інших загроз.

"Шахрайські дії орендарів щодо власників землі, метою яких є володіння і користування землею заради збагачення — це типове рейдерство від орендарів", — запевняє Роман Головін.

За його словами, зупинити подібне ганебне явище досить просто.

"Для цього необхідно надати власникам землі право розривати договори оренди і забезпечити всі умови і можливості для самостійного господарювання, — пояснює експерт. — За наявності у власника землі права розривати договір оренди втрачається сенс в підробці таких договорів, так само як інших неправових, непорядних дій із боку орендарів. Як тільки орендарі як ганебне явище припинять своє існування, відбудеться не тільки припинення рейдерства, а й почнеться розширене відновлення сільського господарства".

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що в березні минулого року Верховна Рада "дотиснула" прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення". Цим законом скасовано мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення та введено так званий ринок землі. Багато обіцянок під це були роздані, одна з яких — інвестиційний бум в аграрному секторі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Митрофанов Илья

29 березня 2021, 10:58

Самый эффективный способ остановиь земельное рейдерство на Украине, как, собственно, распад и самой Украины, поможет смена президента, выстреливающего как из автомата идиотские законы. С превеликой радостью встретил бы я весть об участии в президентских выборах 2024 года Леонида Кравчука. На мой взгляд это единственный политический тяжеловес Украины, способный решить множество актуальных проблем.

Виталий Пономаренко

29 березня 2021, 10:48

Единственный способ остановить захват и продажу украинской земли - отмена закона и смена руководящей верхушки вместе с главой государства!!! Всех этих лже-слуг народа пора отправить на помойку, потому что свои личные интересы и выгоды они ставят выше интересов страны и ее граждан. Вот кого бы хотел видеть вновь в кресле президента - так это Леонида Кравчука! Он - мужик кремень и никогда не пойдет на сделку со своей совестью!


Новини