Головна Новини Бізнес Агро Яка ягода стала найдорожчою в Україні у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ягода стала найдорожчою в Україні у 2021 році

За кілограм чорниці на ринку можуть попросити до 550 гривень

12 серпня 2021, 18:14
Поділіться публікацією:

Багато фруктыв та овочів цього літа били власні цінові рекорди, дивуючи покупців. Аналізуючи нинішній ягідний сезон, фахівці з фермерського господарства "Еко Беррі" назвали найдорожчу сезонну ягоду, про що повідомляє портал "Агроньюз".

Яка ягода стала найдорожчою в Україні у 2021 році

Лохина побила всі цінові рекорди в Україні. Фото із відкритих джерел

За інформацією аналітиків, абсолютною рекордсменкою за "висотою" цінників стала лохина. Найнижча ціна на цю ягоду починалася від 400 гривень за кіло. Подібну вартість лохина мала на початку літа, кілька перших тижнів червня.

Зараз же ціна на лохину значно підвищилася. Якщо любите ці природні ласощі, готуйтеся віддати досить вражаючу суму за кілограм ягід. В середньому вартість лохини зараз знаходиться в діапазоні 550 грн/кг.

Таку суму просять за вітчизняну ягоду, проте на українському ринку знайдеться і закордонна. За таку доведеться заплатити ще дорожче — до 700 грн/кг. При цьому в супермаркетах зараз часто переважає саме імпорт, в основному родом із Нідерландів. Ціна різниться в залежності від точки продажу і регіонів, але мінімальна вартість починається від 600 грн/кг.

Причина таких божевільних цінників криється в існуючому попиті на лохину. До того ж деякі особливості погодних умов могли перешкодити нормальному збору врожаю.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українці більше можуть не розраховувати на низькі ціни на мед. Як виявилося, в 2021 році медова продукція значно подорожчала. У порівнянні з минулим сезоном ціни піднялися на 50-100 грн/кг. Скільки зараз виробники просять за кіло медової продукції, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як восени може змінитися вартість рослинної олії на українських прилавках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини