Бюджет-2021: на що підуть гроші від плати за ліцензії на азартні ігри

Верховна рада планує отримати понад сім мільярдів від платні за ліцензії на азартні ігри

Парламент України прийняв Державний бюджет на 2021 рік, документ підтримали 289 народних депутатів. Одна з новацій документа - введення плати за ліцензії на здійснення діяльності у галузі організації та проведенні азартних ігор і за ліцензії на випуск та проведення лотерей.

Верховна рада України планує отримати 7,4 мільярда гривень від плати за дані ліцензії, і кошти будуть розподілені в спеціальний державний фонд та фінансувати певні галузі діяльності;

- субвенція місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку - 3,3 мільярда гривень;

- субвенція місцевим бюджетам на створення центрів культурних послуг - 300 мільйонів гривень;

- створення під Міністерством культури Фонду розвитку установ загальнодержавного значення - 2 мільярди гривень;

- розвиток інфраструктури аеропортів - 1 мільярд гривень;

- створення сучасної клінічної бази для лікування онкологічних захворювань в Національному інституті раку - 800 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що згідно з порівняльною таблицею до документа, доходи державного бюджету на наступний рік визначили в сумі 1092,083 мільярда гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що до кінця 2020 року Верховна Рада не встигне розглянути законопроект №2683, який вводить в Україні накопичувальні пенсії. Тому у 2021 році такої пенсії також не передбачається. Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомляє, що запровадження накопичувальних пенсій може стати реальністю у 2022, якщо відповідний законопроект буде прийнятий в першому кварталі 2021 року.