Головна Новини Бізнес бюджет Чи дійсно у бюджеті немає грошей для виплати бойових у вересні: у Раді дали остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно у бюджеті немає грошей для виплати бойових у вересні: у Раді дали остаточну відповідь

Нардеп Роксолана Підласа анонсувала рішення щодо цього питання

7 вересня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони справді не має грошей, щоб виплатити бойові військовим за вересень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила голова комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Чи дійсно у бюджеті немає грошей для виплати бойових у вересні: у Раді дали остаточну відповідь

Виплати українським військовим. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначила, що цю проблему вирішать до 20 вересня.

"На жаль, це правда. Справді, Міністерство оборони нам каже про те, що у них не вистачає грошей, щоб до 20 вересня заплатити бойові. Але ми проголосуємо зміни до державного бюджету до 20 вересня", — наголосила Підласа.

Нардеп додала, що Рада вирішить проблему із дефіцитом коштів на виплати бойових приблизно 17-18 вересня. Конкретної дати засідання Підласа не розкрила.

За її словами, голова ВР та президент швидко підпишуть ці зміни до держбюджету, щоб вистачило часу для зарахування коштів на рахунки військовослужбовців.

Варто зазначити, 10 квітня військовим повернули доплати 30 тис. грн. Виплати у 100 тис. грн на місяць збережено захисникам, які воюють на передньому краї, а 30 тис. грн виплачуються військовим, які виконують завдання у районах бойових дій, але не беруть участь у боях. Водночас, якщо військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій, у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Адміністрація президента США Джо Байдена терміново веде переговори з Конгресом про дозвіл на використання 6 мільярдів доларів оборонної допомоги Україні. Питання має бути узгоджене 30 вересня, коли закінчується термін. Про це йдеться у матеріалі "Reuters".

Зазначається, що розпорядження Байдена про скорочення коштів (PDA), яке є ключовим компонентом пакету допомоги для України на суму 61 млрд доларів і було прийняте у квітні, дозволяє американському президенту передавати оборонні товари та послуги із запасів США у відповідь на "надзвичайні ситуації".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини