Головна Новини Бізнес бюджет Депутати пропонують збільшити видатки бюджету на 5,5 мільярдів: навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати пропонують збільшити видатки бюджету на 5,5 мільярдів: навіщо

Народні депутати зареєстрували зміни до державного бюджету-2023, які напрацювали спільно з Мінфіном та Мінвідновлення.

1 лютого 2023, 15:28
Поділіться публікацією:

Проєкт №8399 може стати першими змінами до бюджету в цьому році. Про це повідомила народна депутатка, голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа, пишуть "Коментарі".

Депутати пропонують збільшити видатки бюджету на 5,5 мільярдів: навіщо

Фото:pixabay.com


Він передбачає збільшення витрат бюджету на 5,5 млрд. Зокрема, депутати пропонують 1,35 млрд гривень направити на нову бюджетну програму реконструкції та/або модернізації 3 лікарень (Охматдит, університетська клініка у Києві та реабілітаційний центр у Львові) – коштом кредиту від Уряду Австрії. Ще 1,12 млрд грн — на програму відбудови мостів (кредит Уряду Великобританії), 1,28 млрд грн виділити на гранти для малого та мікро-бізнесу зі сфери переробки (за рахунок повернення до державного бюджету коштів від Фонду безробіття). 


"Минулого року Мінекономіки видало 957 млн грн грантів по цій програмі, що дозволило створити 3380 нових робочих місць, тому програму однозначно потрібно буде продовжувати", — додала нардепка. 


Також ініціатори законопроєкту пропонують 1,094 млрд гривень спрямувати на облаштування пунктів пропуску (кредит Уряду Польщі), 365,7 млн грн — Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (грант Світового банку), 285 млн грн — на закупівлю безпілотників для моніторингу державного кордону (кредит Уряду Польщі), а також 80 млн грн — на закупівлю спецобладнання для лікарень (грант Уряду Японії).


Також у законопроєкті пропонується виділити кошти на Мінвідновлення, передати йому розпорядників та бюджетні програми Мінрегіону та Мінінфра. Крім того, депутати хочуть передати Фонд ліквідації наслідків збройної агресії (кошторис якого — 52,5 млрд грн) від Мінфіну до Мінвідновлення.


"Всі кредитні і грантові угоди вже підписані, погоджені та частково виділені, а відтак, мова йде лише про їх розподіл, а не про збільшення боргового навантаження", — наголосила Підласа. 


Разом з тим депутати хочуть ліквідувати програму Мінвідновлення та спрямувати її залишки за 2022 рік на оновлення рухомого складу Укрзалізниці та реконструкцію аеродромної та енергетичної інфраструктури аеропорту "Львів". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини