Головна Новини Бізнес бюджет Держбюджет України може втратити 450 млн грн через нового директора "Укрзалізниці" — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Держбюджет України може втратити 450 млн грн через нового директора "Укрзалізниці" — ЗМІ

Журналісти заявляють про можливу корупцію в "Укразалізниці"

9 березня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:








Як повідомляє "Весті.юа", за останні шість місяців, із вересня 2020 по лютий 2021 року український бюджет нібито втратив 450 млн гривень. Журналісти видання стверджують, що в цьому можуть бути замішані топ-менеджери акціонерного товариства "Укразалізниця". За даними "Весті.юа", до того, що відбувається, може бути причетний новий директор з комерційної роботи "УЗ" Іраклій Езугбая.

Держбюджет України може втратити 450 млн грн через нового директора "Укрзалізниці" — ЗМІ

"Укрзалізниця" може нанести вагомої шкоди бюджету країни. Фото із відкритих джерел

Варто відзначити, що Езугбая був керівником Грузинської залізниці з 2005 до 2021 рік — цілих сім років. За інформацією "Ліга.нет", він є одним із найближчих соратників екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Як повідомляє "УНІАН", на батьківщині Іраклій Езугбая знаходиться в розшуку. На нього порушено кримінальну справу за нібито розкрадання в особливо великих розмірах  40 млн доларів.

Також журналісти "Весті.юа" повідомляють, що до труднощів із напрямками вантажоперевезень може бути причетний і начальник "УЗ" Володимир Жмак. До слова, Жмак був першим заступником Саакашвілі, поки той очолював Одеську ОДА.

Держбюджет України може втратити 450 млн грн через нового директора ”Укрзалізниці” — ЗМІ - фото 2

Додатково "Весті.юа" повідомляють, що в ситуацію з "УЗ" може бути замішаний ще один представник колишньої команди Саакашвілі, перший заступник директор НАБУ Гізо Углава. Між іншим, ще весною 2019 року представники Bihus.info розслідували корупційні схеми в "Укроборонпрому", нібито пов'язані з ним.

Також наголошується, що зараз в Україні істотно скорочуються обсяги вантажоперевезень. Судячи з даних Держстату, 2020 рік позначився як найпровальніший у цьому напрямку за останні 30 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини