Головна Новини Бізнес бюджет Фінансування креативних індустрій на 2022: в «Слузі народу» розповіли, на що підуть кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансування креативних індустрій на 2022: в «Слузі народу» розповіли, на що підуть кошти

Євгенія Кравчук розповіла, що фінансування креативних індустрій на 2022 стане пріоритетом для влади

2 грудня 2021, 12:52
Поділіться публікацією:

Одним із вагомих пунктів в проекті Держбюджету на 2022 рік є те, що в ньому є програма для закупівель книг для бібліотек. Фінансування на неї закладені в проекті бюджету. На цю програму виділено 183 млн гривень, що є найвищим показником за всю історію незалежної України. Влада погоджується з тим, що цього недостатньо, щоб кардинально все змінити, але це хороший старт. Про це в ексклюзивному інтерв’ю виданню "Коментарі" розповіла зступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Фінансування креативних індустрій на 2022: в «Слузі народу» розповіли, на що підуть кошти

Евгения Кравчук. Фото: dostup.pravda.com.ua

Окремо Кравчук зупинилася на президентській програмі "Велика реставрація". Загалом бюджет цієї програми буде на рівні 3 млрд гривень. Практично порівну кошти будуть розподілені на субвенцію для комунальних закладів і на субвенцію для реконструкцій тих пам’яток, які перебувають у державній власності. 

Нардеп також анонсувала запуск нової бюджетної програми – створення центрів культурних послуг. По ній також буде виділятися субвенція для місцевих рад.

"Ми стартуємо з "пілотами" з 2022 року. Закладено 100 мільйонів гривень. І ми сподіваємося, що після реалізації "пілотів" можна буде розширити цю програму", – розповіла нардеп.

За словами Євгенії Кравчук, також плюс 1 млрд гривень буде додано на підтримку українського кінеметографу. Ці кошти буде розподіляти Держкіно. 

"Розширюється можливість, можна подавати заявку на отримання фінансів не тільки на зйомку кіно, а й на написання сценарію та інші підготовчі до зйомок роботи", – розповідають в "Слузі народу".

Євгенії Кравчук зауважила, президент Зеленський поставив завдання добудувати Музей Голодомору. До сумних роковин. В наступному році це має бути 80-річчя, музей має бути добудований. Частина коштів в розмірі 200 млн вже закладена, ще частина буде закладена протягом року. Також додаткові кошти закладені на Музей Революції Гідності. 

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні добудовують музей правди про Голодомор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини