Головна Новини Бізнес бюджет Гроші на дороги за рахунок онкохворих: у Кабміні відповіли на скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Гроші на дороги за рахунок онкохворих: у Кабміні відповіли на скандал

Глава уряду спробував роз'яснити ситуацію

28 жовтня 2020, 15:08
Поділіться публікацією:

Учора Мережа та ЗМІ бурхливо обговорювали, як уряд перерозподілив кошти на ремонт доріг, забравши їх з бюджету програми модернізації молекулярно-генетичної діагностики онкозахворювань. Глава уряду Денис Шмигаль відреагував на інформацію у Telegram.

Гроші на дороги за рахунок онкохворих: у Кабміні відповіли на скандал

Прем‘єр-міністр заявив, що була поширена маніпуляція.

За його словами, цього року виділена рекордна кількість коштів на лікування онкохворих, яка на 40% більше, ніж минулого року й удвічі більше, ніж 2018-го. Шмигаль зазначив, що з вересня цього року майже в 5 разів збільшено тариф на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкозахворювань у дітей. Прем’єр додав, що завдяки цьому заклади, в яких лікують маленьких пацієнтів, отримають більше коштів, щоб надавати якіснішу допомогу.

Глава Кабміну зазначив, що сьогодні уряд розглядає постанову про перенаправлення частини коштів з будівництва доріг на соціальну підтримку шахтарів, а також на фінансування Фонду безробіття.

Нагадаємо, що дані про перерозподіл коштів, що викликав скандал, містяться у постанові Кабміну за 21 жовтня. Як повідомлялося, Кабінет Міністрів перенаправив 61,5 млн грн з бюджету програми модернізації молекулярно-генетичної діагностики онкозахворювань "Укравтодору", щоб покращити стан доріг, зокрема, у Львівській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини