Головна Новини Бізнес бюджет Кабмін підвищив зарплати вчителям: відома сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін підвищив зарплати вчителям: відома сума

Загалом у державному бюджеті передбачено трохи менше ніж 100 млрд гривень на зарплати освітян у 2021 році

20 січня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

20 січня на черговому засіданні Кабміну Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував підвищення зарплат вчителям. За повідомленням урядовця, виплати освітянам мають зрости на 20%.

Кабмін підвищив зарплати вчителям: відома сума

Зарплати вчителів у 2021 році зростуть на 20%. Фото: Depositphotos

Така зміна заробітної платні пов’язана із новою тарифною сіткою, за якою вираховують посадові оклади працівників бюджетних установ.

Зважаючи на заплановані в держбюджеті на 2021 рік майже 100 млрд гривень для виплат учителям, Денис Шмигаль певен: прийняте рішення про підвищення є прорахованим і фінансово забезпеченим.

Підтримує підвищення освітянських зарплат і нинішній міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Подяку урядовцям, які сприяли схваленню відповідної постанови, посадовець опублікував на власному Telegram-каналі.

"Тепер МОН зможе опрацювати відповідно до постанови власні нормативно-правові акти. Але вже точно можна сказати, що заробітна плата освітян розраховуватиметься з 1 січня 2021 року на основі збільшених на 20% посадових окладів, а з 1 грудня – на 8,4%", — повідомив Шкарлет.

Також у дописі очільник МОН розповів про приблизні суми окладів педагогів уже в січні 2021 року.

Заробітна плата вчителя без категорії закладу загальної середньої освіти збільшиться, у порівнянні з вереснем минулого року, на 809 гривень. Відповідно, ця сума становитиме 4859 гривень. Вчителі вищої категорії вже цього місяця отримають збільшену зарплатню у сумі 6461 гривня.


Окремо Сергій Шкарлет додав, що відповідно до зміненої тарифної сітки нараховуватимуться й всі доплати, надбавки та заохочення. 

Раніше "Коментарі" разом з експертами досліджували, наскільки реальною є відставка нинішнього Кабінету міністрів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини