Головна Новини Бізнес бюджет На Закарпатті збудують новий міжнародний аеропорт - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Закарпатті збудують новий міжнародний аеропорт - деталі

В Україні планують збудувати ще один міжнародний аеропорт поблизу Мукачева

28 квітня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Через три роки на Закарпатті планують побудувати новий аеропорт. Прогнозується, що новий аеропорт буде сприяти економічному розвитку регіону. Дану інформацію повідомила Закарпатська обладміністрація.

Аеропорт територіально буде розташовуватися поблизу Мукачева. За зразок буде взято сучасний аеропорт в Хорватії.Будівництво аеропорту відбудеться в рамках програми "Велике будівництво". Варто зазначити, що дане рішення може принести багато позитивних змін для Закарпаття. Насамперед зведення локації допоможе економічному розвитку регіону і впише його в систему європейських авіапутей.

На Закарпатті збудують новий міжнародний аеропорт - деталі

Міжнародний аеропорт з'явиться на Закарпатті - подробиці. Фото: tk.media

На розробку плану аеропорту та приготування необхідної документації було виділено 30 мільйонів гривень з державного бюджету. В майбутньому гроші знадобляться на будівництво злітно-посадкової смуги (три мільярди гривень) та на інфраструктуру (один мільярд гривень).

"Це критично важливий державний інфраструктурний проект, який сформує область як міжнародну транспортну платформу для успішного ведення бізнесу, залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій, розвитку туризму та економічного потенціалу всієї країни", — заявив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Нагадаємо, що український уряд підписав Меморандум з підготовки пропозицій про здійснення державно-приватного партнерства щодо проекту будівництва та експлуатації автодороги по маршруту Краковець — Броди — Рівне. Чому він потрібен? Як можуть на цьому нагріти руки? З цими питаннями порталу "Коментарі" допоміг розібратися експерт. Його думку читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини