Головна Новини Бізнес бюджет Стало відомо, скільки грошей з держбюджету витратили на концерт до Дня Незалежності — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки грошей з держбюджету витратили на концерт до Дня Незалежності — ЗМІ

Зірки не отримають гонорар за свій виступ, але їм оплатять проїзд і проживання

20 серпня 2021, 15:17
Поділіться публікацією:

Святкові заходи до 30-річчя проголошення Незалежності України обіцяють бути яскравими і масштабними. У переліку урочистостей — і традиційний концерт, в якому візьмуть участь як легенди вітчизняної сцени, так і сучасні зірки. Українські ЗМІ повідомляють, в яку ж суму державному бюджету обійшлася підготовка музичного заходу.

Стало відомо, скільки грошей з держбюджету витратили на концерт до Дня Незалежності — ЗМІ

На концерт до Дня Незалежності із бюджету виділили 64 млн грн. Фото із відкритих джерел

Згідно з даними Міністерства культури, загальна сума, виділена на організацію святкового "корпоративу" для всієї країни, сягає 64 мільйони гривень. Ці гроші витрачені не тільки на спільне проведення концерту, а й посилену охорону майданчика, різні технічні моменти, а також якісну і безперервну трансляцію на декількох основних українських телеканалах.

Зірки, згідно з офіційним документом, виступлять на громадських засадах, не отримавши ні копійки гонорару. При цьому витрати з бюджету на них все ж заплановані: збираються оплатити проїзд, а також, за необхідності, місце проживання. Із 64 мільйонів частина грошей також покриє оренду будівлі, де буде проходити концерт (мова, до речі, про стадіон "Олімпійський"), і різні рекламні промо-акції.

Стало відомо, скільки грошей з держбюджету витратили на концерт до Дня Незалежності — ЗМІ - фото 2
Стало відомо, скільки грошей з держбюджету витратили на концерт до Дня Незалежності — ЗМІ - фото 3

Відзначимо, що всю підготовку і безпосередньо проведення святкового концерту до Дня Незалежності України проводять співробітники "Центру захисту інформаційного простору України". Нагадаємо, ця установа є державним підприємством.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в середу, 18 серпня, кияни та гості столиці могли спостерігати видовищну репетицію військового параду до Дня Незалежності України. Українські воїни струнко промарширували Хрещатиком, чим порадували перехожих. Але найбільше захоплення було від виконання однієї з коробок відомого хіта про Путіна.   Подробиці і відео — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про неприємний інцидент, що стався в Херсоні під час підготовки до святкування Дня Незалежності. Спойлер — мова про проблеми при установці найвищого в області національного прапора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини