Головна Новини Бізнес бюджет Стало відомо, скільки Україна витратила на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки Україна витратила на війну

З початку війни Україна витратила з бюджету понад 2 трлн гривень

17 січня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

З часу повномасштабного вторгнення рф загальна сума видатків загального фонду державного бюджету склала 2 трлн 226,6 млрд гривень. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на повідомлення Міністерства фінансів. 

Стало відомо, скільки Україна витратила на війну

Фото: https://pixabay.com/

Зокрема у грудні видатки становили 331,7 млрд гривень. 

Найбільше видатків з початку великої війни спрямовано на утримання військовослужбовців. Так, з 938,2 млрд гривень, які витратили на оплату праці з нарахуваннями, на грошове утримання військовослужбовців пішло 721,9 млрд гривень (у грудні – 99 млрд грн). 

Крім того, 502,2 млрд гривень (у грудні – 83,3 млрд грн) було спрямовано на оплату товарів і послуг. Зокрема, 282,5 млрд гривень витрачено на придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпіруваннядля підтримки Збройних Сил України), а також 124,5 млрд гривень було перераховано Національною службою здоров’я України на реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Також 454,7 млрд гривень (у грудні – 58,3 млрд грн) бюджетних надходжень витратили на виконання державою соціальних функцій — виплату пенсій, допомоги, стипендій. Загалом ця стаття витрат склала 20,4% від загального обсягу видатків. 

Зокрема, 199,5 млрд гривень становив трансферт Пенсійному фонду, 133,5 млрд гривень спрямовано для виплати Міністерством соціальної політики деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, виплати пільг і житлових субсидій, а також надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам; 30,3 мільярдів було перераховано для виплати допомоги в рамках Програми “єПідтримка”.

Також повідомляється, що 132 млрд гривень (у грудні – 6,9 млрд грн) уряд витратив на обслуговування державного боргу. Це 5,9% у структурі видатків.

Крім того, 106 млрд гривень (у грудні – 10,2 млрд грн) становили трансферти місцевим бюджетам.

Раніше ми писали, що міністр фінансів Сергій Марченко у колонці для іноземного видання припустив, що заявленої міжнародної допомоги на 2023 рік може не вистачити. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mof.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини