Головна Новини Бізнес бюджет Україна візьме кредит на вакцинацію від Covid-19 - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна візьме кредит на вакцинацію від Covid-19 - деталі

Україна отримає 90 мільйонів доларів кредиту на купівлю препаратів від коронавірусу

28 квітня 2021, 08:05
Поділіться публікацією:

Україна візьме кредит на 90 мільйонів доларів. Кошти потрібні для закупівлі препаратів від коронавірусу. Дана інформація повідомляється на офіційному сайті міністерства фінансів.

Україна візьме кредит на вакцинацію від Covid-19 - деталі

Вакцинація в Україні: держава візьме кредит на закупку вакцин. Фото: provse.today

Кредитні гроші в рамках спільного проекту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні" надасть Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР).

В повідомленні зазначається, що головна мета проекту — максимально реалізувати заходи із запобігання, виявлення і реагування на загрозу, що становить пандемія COVID-19 та зміцнити національну систему охорони здоров’я.

Таким чином на кредитні кошти закуплять вакцини на додаток до кількості вакцин, які були гарантовані в рамках партнерства COVAX і GAVI.

В міністерстві фінансів запевняють, що даний крок допоможе Україні досягти своєї цілі та охопити вакцинацією не менше 20 відсотків населення країни.

Нагадаємо, що Україна отримає один мільйон доз вакцини Pfizer. Прибуття партії очікується в травні. В першу чергу вакцину з очікуваної партії дадуть людям з групи ризику. Зокрема, спочатку будуть щеплювати людей старше 60 років, а також тих, хто хворіє на супутні захворювання, зокрема захворювання серцево-судинної системи, діабет, онкологічні захворювання і хвороби дихальної системи.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Україна зможе розробити власну вакцину від коронавірусу. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, нині в Україні є два препарати, які можуть стати основою для вакцини. На якій стадії знаходяться препарати та скільки витратять на їхню розробку і тестування, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини