Головна Новини Бізнес бюджет В Україні хочуть підвищити мінімальну пенсію удвічі - деталі законопроєкту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть підвищити мінімальну пенсію удвічі - деталі законопроєкту

Народні депутати пропонують підняти пенсію українцям до двох прожиткових мінімумів

9 травня 2021, 13:11
Поділіться публікацією:

Із 2022 року в Україні пропонують удвічі підвищити розмір мінімальної пенсії за віком. Відповідний проєкт №5446 розміщений на сайті Верховної Ради.

В Україні хочуть підвищити мінімальну пенсію удвічі - деталі законопроєкту

В Україні можуть підняти мінімальну пенсію удвічі - подробиці. Фото: slovoidilo.ua

Ініціативу запропонувала група народних депутатів із різних фракцій у парламенті.

Згідно з документом, вже наступного року люди, які мають досить страхового стажу (30 років для жінок і 35 — для чоловіків), зможуть отримувати близько 4000 гривень пенсії (два прожиткових мінімуми).

Якщо страхового стажу не вистачає, то мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється в розмірі, пропорційному наявному страховому стажу, але не менше півтора прожиткових мінімумів (наразі такий мінімум не передбачений). Тобто пенсія для таких осіб не повинна бути меншою ніж 2091 гривня (з урахуванням розміру прожиткового мінімуму з 1 грудня 2021 року на рівні 1943 гривень).

Крім того, ініціатива передбачає збільшення розміру пенсії в разі втрати годувальника до двох прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян.

У документі наголошується, що на реалізацію цього законопроєкту знадобляться додаткові кошти з Держбюджету. Тому його прийняття поки під питанням.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроєкт під номером 5420, який передбачає зміни в Кримінальному кодексі України. Вони торкнуться частини про криміналізацію контрабанди. Детальніше про законопроєкт читайте в нашому матеріалі.

Також ми повідомляли, що 23 народних депутати внесли до Верховної Ради України законопроєкт, який забороняє постачання питної води на територію тимчасово окупованого Криму.

Народні обранці хочуть внести зміни в Закон "Про здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" і доповнити його новими нормами. Подробиці читайте тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини