В Україні збудують прикордонний міст за 3,5 мільярди гривень

Майбутній прикордонний міст через Дністер сполучатиме Україну і Молдову

В Україні оголосили тендер на будівництво прикордонного мосту, який повинен з'єднати Україну і Молдову. Штучна споруда забезпечить з’їзд на українську дорогу Т-02–02 Могилів-Подільський — Ямпіль — Бершадь — Умань та молдовську М-2. Про це повідомили на Facebook-сторінці "Укравтодору". Відповідне повідомлення розміщене і на платформі Prozorro.

Оцінна вартість проєкту моста через Дністер складає 3 мільярди 460 мільйонів гривень. Компанія, яка візьметься за його будівництво, повинна завершити роботи до кінця 2022 року.

Як зазначається у повідомленні "Укравтодору", міст буде створений, щоб зробити поїздки до Молдови більш комфортними. Його будівництво у Ямполі — частина Транспортної стратегії України до 2030 року. Завдяки споруді водії зможуть скоротити час поїздки за маршрутом Київ — Кишинів.

Варто зазначити, що наразі сполучення між двома європейськими країнами в регіоні забезпечується паромною переправою. Однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав.

Нагадаємо, що в Одесі збудують об'їзну дорогу до місцевого порту. На її будівництво виділять 2,21 мільярда гривень. Згідно з повідомленням, договір на будівництво дороги в обхід компанії "Євротермінал" було укладено з фірмою "Родстрой". Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що на Київщині планують побудувати новеньку дорогу. Вартість запланованого проєкту — близько 3 мільярдів гривень.

Дорога буде проходити через три громади: Борщагівську, Вишневу та Чабанівську. Крім того, новий шлях з'єднає між собою дві міжнародні траси: М-06 Київ-Чоп і М-05 Київ-Одеса. Загальна протяжність дороги становитиме 16,5 кілометрів. Подробиці читайте тут.