Головна Новини Бізнес новини компаній Alibaba відмовилася від використання звичних назв посад
commentss НОВИНИ Всі новини

Alibaba відмовилася від використання звичних назв посад

Зміни допоможуть Alibaba покращити взаємодію зі співробітниками

28 жовтня 2020, 14:54
Поділіться публікацією:

Alibaba Group запустила міжнародний проект, суть якого полягає у скасуванні назв посад. Це необхідно, щоб залучити молодих фахівців і збільшити ініціативність співробітників. Про це повідомляє видання ain.

Alibaba відмовилася від використання звичних назв посад

ФОТО: hrmasia

Як розповіла РБК представник компанії дочірньої компанії Alibaba Cainiao Network Євгенія Волкова, замість посади людини буде тільки підпис, що свідчить про її сферу діяльності в компанії.

Співробітники замість посад будуть бачити в корпоративних месенджерах, інтернет-порталах або пошті тільки назву функції. Виглядати це буде приблизно так: "функція маркетингу" або "функція корпоративних комунікацій".

У компанії також повідомили, що в період карантину співробітники стали частіше спілкуватися онлайн і, як показав процес групових переговорів, вказівка посад негативно впливає на загальну дискусію. Крім того, взаємодія безпосередньо з керівництвом знижує ініціативність.

Волкова зазначила, що Alibaba прагне до відкритості. За її словами, в корпоративному месенджері будь-який співробітник може написати або зателефонувати керівнику будь-якого рівня, в тому числі засновнику групи Джеку Ма і гендиректору Деніелу Чжан.

Дослідження показало, що плоска структура вкрай важлива для покоління Z. Сьогодні Cainiao та Alibaba активно набирають молодих менеджерів для охоплення нових цільових аудиторій, а можливість для випускників вишів відразу на рівних спілкуватися з топ-менеджментом без прив'язки до посади позитивно позначилася на якості роботи.

Як повідомляло видання "Коментарі", фонд творця Alibaba пожертвував $ 14 млн на створення вакцини проти нового вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини