Головна Новини Бізнес новини компаній АРМА знову шукає управителя УМХ, в умовах конкурсу з'явився ряд нових вимог
commentss НОВИНИ Всі новини

АРМА знову шукає управителя УМХ, в умовах конкурсу з'явився ряд нових вимог

АРМА не уточнює, що буде із заявками на конкурс з пошуку керуючого УМХ, які вже подані

21 липня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) вчора ввечері, 20 липня, оголосило конкурс з пошуку керуючого "Українським медіахолдингом" (УМХ). Про це свідчить заява на офіційному порталі АРМА.

АРМА знову шукає управителя УМХ, в умовах конкурсу з'явився ряд нових вимог

Рішення про пошук управителя з'явилося після численної критики умов конкурсу, які надходили й з боку самого УМХ, і з боку інших медіагруп.

Згідно з новими умовами конкурсу з пошуку керуючого, АРМА буде приймати документи з 20 липня до 28 серпня нинішнього року, до 15:45. Водночас в агентстві нічого не повідомили про те, чи буде скасований попередній конкурс і що буде з сімома заявками, які вже були подані.

У новому конкурсі АРМА додало ряд вимог до потенційних управителів УМХ:

- гарантії учасника щодо дотримання трудових прав працівників УМХ (згідно з нормами Кодексу законів про працю України);
— чітко визначені заходи щодо отримання згоди власника корпоративних прав, необхідних для здійснення управління Активами (у контексті частини сьомий статті 21 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів");
— шляхи врегулювання наявної заборгованості перед кредиторами та заставотримачами активів групи УМХ;
— чіткі заходи, які планує здійснити управитель, з метою отримання (пролонгації) ліцензій та інших дозвільних документів.

Ще однією важливою новою умовою є необхідність розвитку всіх без виключення напрямків діяльності УМХ. Інші формулювання повторюють умови попереднього конкурсу.

У АРМА заявляють, що будуть звертати увагу не тільки на цінові пропозиції, але і на умови, які запропонує новий керівник. Він обов'язково повинен представити повну, якісну, всебічно аргументовану програму управління активами.

Зазначимо, АРМА оголосило перший конкурс з пошуку керуючого УМХ 12 червня нинішнього року. Заявки встигли подати сім компаній, серед яких ТОВ "1+1 Інтернет", ТОВ "Об'єднана медіагрупа", ТОВ "Ера-Медіа", Медіахолдинг Business Radio Group, Бізнес/медіа бюро Ekonomika, ТОВ "Зручно", ТОВ "УМД".

В той самий час "Медіа Група Україна" виступила проти його проведення, заяви, що конкурс не відповідає нормам закону "Про телебачення і радіомовлення". Правда сама компанія в конкурсі не брала. Після цього радіокомітет зажадав змінити умови конкурсу.

Раніше "Коментарі" писали, що міністр юстиції Денис Малюська і нове керівництво Агентства  питань виявлення, розшуку та управління активами, набутим незаконним шляхом, в особі тимчасово виконуючого обов'язки директора Віталія Сігідіна та його заступника Володимира Павленка намагаються взяти Межигір'я під особистий контроль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини