Головна Новини Бізнес новини компаній Auchan Україна вимагає пояснень від французького офісу щодо підтримки окупантів російською “дочкою”
commentss НОВИНИ Всі новини

Auchan Україна вимагає пояснень від французького офісу щодо підтримки окупантів російською “дочкою”

Розслідування показало, що російська дочірня компанія поставляла нібито гумтовари окупантам.

17 лютого 2023, 15:37
Поділіться публікацією:

Російська "дочка" французького "Ашану" під виглядом гуманітарної допомоги жителям окупованої території України поставляла товари російським військовим. Про це йдеться у розслідуванні The Insider, Le Monde і Bellingcat.

Auchan Україна вимагає пояснень від французького офісу щодо підтримки окупантів російською “дочкою”

Ашан. Фото: https://uk.wikipedia.org/


Було встановлено, що окрім товарів зі своїх складів, “Ашан” поставляв окупантам речі, зібрані волонтерами з точок мережі по всій росії. Зокрема у листі, надісланого співробітникам магазиів у Санкт-Петербурзі, міститься заклик приєднатися до збору нібито гуманітарної допомоги. Однак по факту згадані речі більше спільного мають до допомоги солдатам. Приміром, серед товарів у вкладенні чоловічі шкарпетки 40-го розміру, цигарки, запальнички, бритви. Розом з тим у переліку відсутні речі для жінок та дітей.  Кількість товарів вказує на велике число адресатів — один-два батальйони. 


Зібрані товари оформили як закупівлю з боку десяти юросіб, які виявилися взаємопов’язаними й такими що обслуговують петербурзький "Пассажиравтотранс". Деякі з цих компаній не приховували журналістам, що товари призначені для російських військових.


Разом з тим, колективу розслідувачів вдалося з’ясувати, що "Ашан" допомагав Кремлю боротися з ухилянтами. Так, російський ритейлер збирав і передавав до військкоматів дані про своїх співробітників, а після оголошення мобілізації на робочому місці співробітникам вручали повістки і пропонували звільнитися.


“Ми шоковані інформацією, яка була опублікована в журналістському розслідуванні щодо допомоги армії країни-агресорки. Ми терміново звернулись до офісу у Франції. Вони цю інформацію спростовують. Ми очікуємо на офіційну комунікацію”, — повідомили в Auchan Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини