Головна Новини Бізнес новини компаній Автовиробник SsangYong заявив про банкрутство
commentss НОВИНИ Всі новини

Автовиробник SsangYong заявив про банкрутство

Причинами банкрутства автомобільної компанії SsangYong стали коронакриза і кредитори

22 грудня 2020, 15:38
Поділіться публікацією:

Новий автомобільний скандал стався в Південній Кореї. Тепер у зв'язку з пандемією коронавірусу про своє банкрутство оголосив великий автомобільний концерн. Компанія SsangYong Motor звернулася до суду із заявою про визнання концерну банкрутом. Юристи корпорації попросили призначити розпорядника майна.

Автовиробник SsangYong заявив про банкрутство

Серед причин, на які документально посилаються адвокати, нездатність автовиробника до виплати зовнішніх запозичень — оскільки кредити компанії оцінюються на рівні 140 млн доларів. Гроші SsangYong займала у таких структур, як корейський банк розвитку (KDB), BNP Paribas, Bank of America, JPMorgan Chase Bank.

Як відзначають експерти, SsangYong очікує серйозна реструктуризація: імовірно, співробітникам компанії загрожують масові звільнення, активи теж заморозять і їх неможливо буде продати без дозволу тимчасової адміністрації.

Відзначимо, що за великим рахунком, компанія SsangYong не зовсім є південнокорейської — на 75% її акцій належать індійської корпорації Mahindra & Mahindra. Такий перерозподіл активів відбулося в 2010 році, коли з-за фінансових проблем китайські власники позбулися володіння своєю часткою в компанії.

Як повідомляв портал "Коментарі", фіналістами в категорії "Автомобіль року" стали Genesis G80, Hyundai Elantra і Nissan Sentra. Дует Genesis-Hyundai, звичайно ж, дає корейському автовиробникові хороші шанси на отримання цього титулу. "Вантажівка року" звузилася до нового Ford F-150, Джип Гладіатор Мохаве і Ram 1500 TRX, з продуктом FCA, які мають шанс отримати цей приз. А серед фіналістів конкурсу "Комунальна техніка року" — Ford Mustang Mach-E, Genesis GV80 і Land Rover Defender. Фінальне голосування за нагороди відбудеться з 2 по 4 січня 2021 року, а переможці будуть оголошені 11 січня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини