Головна Новини Бізнес новини компаній Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу: скільки мільярдер втратив після падіння Meta
commentss НОВИНИ Всі новини

Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу: скільки мільярдер втратив після падіння Meta

Зараз Цукерберг знаходиться на 12 місці у списку найбагатших людей світу Forbes

4 лютого 2022, 17:51
Поділіться публікацією:

Марк Цукерберг втратив 29 мільярдів доларів, оскільки акції Meta Platforms зафіксували рекордне одноденне падіння. Про це повідомляє Reuters.

Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу: скільки мільярдер втратив після падіння Meta

Голова та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг - фото з відкритих джерел

Акції Meta впали на 26%, що призвело до найбільшого знищення ринкової вартості американської компанії за один день на понад 200 мільярдів доларів. За даними Forbes, статки засновника і головного виконавчого директора Цукерберга впали до 85 мільярдів доларів.

Цукербергу належить близько 12,8% технологічного гіганта, раніше відомого як Facebook.

Одноденне зниження багатства Цукерберга є одним з найбільших за всю історію і відбувається після того, як засновник Tesla Ілон Маск втратив 35 мільярдів доларів за один день у листопаді. Маск, найбагатша людина світу, тоді опитував користувачів Twitter, чи варто йому продати 10% своєї частки. Акції Tesla ще не відновилися після розпродажу.

Після втрати 29 мільярдів доларів Цукерберг посів дванадцяте місце в списку мільярдерів у реальному часі Forbes, нижче за індійських бізнес-магнатів Мукеша Амбані та Гаутама Адані.

Безумовно, торгівля технологічними акціями залишається нестабільною, оскільки інвестори намагаються встановити ціну через високу інфляцію та очікуване зростання процентних ставок. Акції Meta цілком можуть відновитися незабаром.

Цукерберг продав акції Meta на суму 4,47 мільярда доларів минулого року, до технологічного розгрому в 2021 році. Продаж акцій проводився як частина попередньо встановленого торгового плану 10b5-1, який керівники використовують, щоб розвіяти побоювання щодо інсайдерської торгівлі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Meta створює найпотужніший у світі суперкомп'ютер зі штучним інтелектом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини