Головна Новини Бізнес новини компаній Директор «Артемсіль» Вікторія Луценко може привести до банкрутства держпідприємство - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор «Артемсіль» Вікторія Луценко може привести до банкрутства держпідприємство - ЗМІ

Журналісти вважають, що активи стратегічного підприємства умисно знецінюються з метою подальшого продажу за безцінь

9 грудня 2020, 11:37
Поділіться публікацією:

Призначена в жовтні 2020 року Кабінетом міністрів України в.о. директора ДП "Артемсіль" Вікторія Луценко, за даними українських ЗМІ, може довести до банкрутства стратегічне підприємство, яке забезпечує сіллю внутрішні потреби України на 94%.

 Директор «Артемсіль» Вікторія Луценко може привести до банкрутства держпідприємство - ЗМІ

ФОТО: З відкритих джерел

Як повідомляють засоби масової інформації, уже декілька днів за наказом в.о. директора Вікторії Луценко, припинене відвантаження солі всім дилерам, в тому числі іноземцям. Таким чином держпідприємство "Артемсіль", що забезпечує потреби харчової, хімічної, нафтової, металургійної, енергетичної, машинобудівної, фармацевтичної галузей, сільського господарства, та інших життєво-важливих секторів економіки України нарощує власні збитки. 

"Про безпрецедентну, критичну ситуацію, що суперечить економічним інтересам підприємства і країни в цілому, Кабміну і правоохоронним органам повідомили офіційними листами багаторічні перевірені партнери "Артемсолі". Зокрема, вони поінформували про припинення відвантажень продукції всім українським дилерам і ряду іноземних компаній. Втрата підприємством обсягів відвантажень як всередині України, так і на експорт, спричинило зниження прибутку, зменшення податкових платежів до бюджету, скорочення обсягів видобутку солі", — повідомляє видання Цензор. НІ

Журналісти вважають, що активи стратегічного підприємства, які початку березня 2020 року було включено в список "Великої приватизації", а 30 жовтня, через два з гаком тижні після призначення тимчасовою директоркою Вікторію Луценко, викреслені з переліку об'єктів, що приватизуються, навмисне знецінюються з метою подальшого продажу за безцінь.

"Не потрібно мати розуму аж понад голову, щоб зрозуміти вигоди тіньової приватизації "Артемсолі" зацікавленими бізнес-структурами. Хто замовники умисного передприватизаційного банкрутства підприємства? На це питання належить відповісти правоохоронним органам", — пише видання.

За даними ЗМІ, в лютому 2014 року Олександр Клименко особисто погодив кандидатуру Луценко на посаду начальника Главку Міндоходів в Донецькій області. У бізнес-середовищі Донецького регіону її називали "особистим смотрящим Клименка за податками і обналом".

"На цей раз Луценко знову виявилася затребуваною, як фахівець з тіньової приватизації і банкрутства успішної державної компанії ... Відповідних ходів ні Офіс президента, ні Кабмін, ні АМКУ поки не зробили. І якщо реакції не буде, це буде свідчити про особисту участь державної влади в процесі "дерибану" чергових ласих промислових активів ", — зазначає автор.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини