Головна Новини Бізнес новини компаній До Дня винороба та виноградаря створили лімітовану колекцію вина
commentss НОВИНИ Всі новини

До Дня винороба та виноградаря створили лімітовану колекцію вина

Перше вино, яке обрали забрендувати державною позначкою UkraineNow, стало Тельті-Курук від SHABO. Саме за унікальність однойменного сорту винограду і було обрано цей продукт, як флагман національного бренду українського вина

11 листопада 2020, 10:03
Поділіться публікацією:

Автохтонний сорт Тельті-Курук – ексклюзивний у світі. І є саме в Україні. Кореневласний, вирощений з материнських лоз 1978 року росте виключно на теруарі SHABO. Тут його найбільші насадження. Це візитна картка не тільки компанії, але й всієї країни. Та доказ того, що українці мають право пишатися багато чим в рідній країні, і національним вином у тому числі.

До Дня винороба та виноградаря створили лімітовану колекцію вина

Ініціатором проєкту стало агентство з розвитку бренду Ukraine NOW, Офіс Президента України, Державне агентство розвитку туризму та Одеська обласна державна адміністрація. 

“Посмакувати UkraineNow – хіба це не круто? Це чудова ідея виноробів – як представити Україну за кордоном! Аби Україна асоціювалася з якісним продуктом, зі святом, зі смаком вина. Сподіваюся, більше підприємців захочуть повторити це досвід виноробів. Адже Україні є ще багато чого представити світові", — говорить член робочої групи з розвитку бренду від Офісу Президента Юлія Мендель.

Створені унікальні продукти дають можливість розвивати український гастротуризм та приваблюють до нас все більше гостей зі всього світу, акцентують учасники проєкту.

“Державно-приватне партнерство — найбільш дієвий механізм у розвитку та промоції туризму. Український бізнес уже формує круті продукти, які популяризують Україну в усьому світі. Зокрема, наші винороби, які вже виграють міжнародні дегустаційні конкурси. Щиро вітаємо їх із Днем винороба! Це свято молоде, але традиціям виноробства в Україні – сотні років. Тож нам є чим пишатися!”, — зазначає очільниця державного агентства туризму Мар`яна Олеськів.

Лімітована серія вина Тельті-Курук з ексклюзивного сорту винограду складатиме 100 пляшок з відомим логотипом UkraineNow. 

"Українці мають право пишатися своїм національним вином. Ми впевнені, що українське виноробство має колосальний потенціал! Співпраця українських виноробів і UkraineNOW — це приголомшлива можливість заявити про те, що Україна – це виноробна країна, а держава і бізнес спільно працюють над тим, щоб Бренд українського вина став широко відомим у світі", — зазначив Гіоргі Іукурідзе, засновник компанії, яка виготовить першу серію вина під брендом UkraineNow.  

– Ми, зі своєї сторони, вже 17 років працюємо над цим. Створені з власного винограду шабського теруара вина SHABO отримали понад 500 нагород на конкурсах, серед яких Decanter Wine Awards, Mundus Vini, New York IWC. Вони  єдині представляють Україну в Музеї вин в Бордо, в якому виставляють тільки по одному з вин від кожної держави, експортуються в 18 країн світу. SHABO — єдині в Україні компанія, яка створює преміальні вина "Контрольованих найменувань за походженням" (український аналог французьких Appellation d'origine controlee).

Аби з серією вина ознайомилися українці, будуть оголошені конкурси на сторінці бренду UkraineNow. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини