Головна Новини Бізнес новини компаній Dragon Capital придбав будівлю, що належала Данилу Зубицькому: спадкоємці називають угоду незаконною
commentss НОВИНИ Всі новини

Dragon Capital придбав будівлю, що належала Данилу Зубицькому: спадкоємці називають угоду незаконною

З 2003 року навколо будівлі ведуться судові розгляди

19 жовтня 2021, 20:16 comments1066
Поділіться публікацією:

Інвестиційний фонд Dragon Capital, який належить Томашу Фіалі, в 2020 році придбав у Києві будівлю по вул. Шпака, 3, навколо якого протягом довгого часу велися судові тяжби. Спадкоємці Данила Зубицького, які протягом 18 років намагалися повернути контроль над активами, втраченими перед смертю відомого лікаря, заявляють про незаконність угоди. Про це в інтерв'ю для видання "КП в Україні" розповів син Данила Зубицького Ігор Зубицький.

Dragon Capital придбав будівлю, що належала Данилу Зубицькому: спадкоємці називають угоду незаконною

Ігор Зубицький. Фото: Укрпрес

"Тут схема, образно кажучи, як з покупкою краденого: якщо злодій пропонує купити крадену коштовність задешево, то погоджуватися на операцію чи ні — питання репутації", — говорить син Данила Зубицького — Ігор Зубицький.

Данило Зубицький був радянським і українським фітотерапевтом, представником нетрадиційної медицини, засновником серії аптек "Народна медицина Данила Зубицького", академіком. Помер у грудні 2003 року і з тих пір його сім'я опинилася втягнута у судову тяганину з приводу спадщини.

Як повідомляє син Данила Ігор Зубицький, в 1996-му році Зубицького-старшому виділили ділянку за адресою вул. Шпака, 3 в Києві для будівництва першої в Європі фіто-клініки. Незадовго до смерті Данила ПП "Народна медицина Данила Зубицького" взяла під контроль група колишніх співробітників, провівши процедуру перереєстрації приватного підприємства в ТОВ. Разом з 60% власності перейшли права і на нерухомість на балансі ПП — двох лабораторій і будівля клініки.

"За три тижні до смерті батька протягом одного дня приватне підприємство перереєстрували як ТОВ, в яке входять ще 4 акціонера на 60% частки, внісши у статутний фонд всього 3 тис. Грн. Серед" нових акціонерів "виявилася дружина заступника голови Шевченківської РДА Наталія Вакараш ", — говорить Ігор Данилович в інтерв'ю.

Повідомляється, що через 15 років, після смерті старшого спадкоємця Данила Зубицького — сина Олександра, цю будівлю виставили на продаж. Придбала його компанія "Брологістік" (дочірня фірма Dragon Capital), провела реконструкцію і в стінах проблемного будинку розмістилася Київська школа економіки.

"Будівлю клініки, яка жодного дня не пропрацювала за призначенням, а здавалася в оренду різним дрібним фірмам, виставили на продаж, причому за свідомо заниженою ціною. Ціну за квадратний метр встановили на рівні 740 дол. Комерційна нерухомість на ринку в цій частині міста, неподалік від ст.м. "Шулявська", коштує набагато, набагато вище. Будівлю клініки придбала компанія "Брологістік" (дочірня компанія Dragon Capital, беніфеціарний власник Томаш Фіала, — ред.). Мене вразила особистість покупця ", — розповідає Ігор Зубицький.

Відзначається, що інформація про накладені арешти і судові тяжби, які тривали всі 18 років, є у відкритих джерелах. Кримінальне розслідування і суди тривають досі.

Нагадаємо, раніше Dragon Capital в червні 2020 року анонсував покупку будівлі за адресою Шпака, 3 для Київської школи економіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини