Головна Новини Бізнес новини компаній Джефф Безос звільняється з посади гендиректора Amazon
commentss НОВИНИ Всі новини

Джефф Безос звільняється з посади гендиректора Amazon

Звільнення Безоса відбудеться в кінці поточного року

5 лютого 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Один з найбагатших людей планети, засновник і генеральний директор Amazon Джефф Безос заявив про своє бажання залишити посаду. Як повідомляє представник компанії, його місце займе топ-менеджер по хмарних технологій Енді Ясси.

Джефф Безос звільняється з посади гендиректора Amazon

Засновник Amazon Джефф Безос / фото Інформатор

Зміна генерального директора Amazon повинна відбутися в кінці поточного року. Однак Безос не має наміру повністю виходити з керівництва компанії — він стане виконавчим головою правління.

"Я радий повідомити, що в третьому кварталі я перейду на посаду виконавчого голови правління Amazon, а Енді Ясси стане генеральним директором", — сказав Безос в листі до співробітників. "Як виконавчий голова я маю намір зосередити свою енергію та увагу на нових продуктах і ранніх ініціативах. Енді добре відомий всередині компанії і працює в Amazon майже стільки ж, скільки і я. Він буде видатним лідером, і я повністю впевнений в ньому".

Безос також уточнив, що він продовжить займатися важливими проектами Amazon, але у нього також буде більше часу, щоб зосередитися на Bezos Earth Fund, його космічної компанії Blue Origin, The Washington Post і Amazon Day 1 Fund.

Нагадаємо, що Джефф Безос заснував Amazon в 1994 році, і з того часу перетворив одноразовий книжковий онлайн-магазин в мега-рітейлер з глобальним охопленням в безлічі різних категорій, від гаджетів до продуктових магазинів і потокової передачі даних. Завдяки зусиллям Безоса, ринкова капіталізація компанії на цей момент перевищує 1,6 трильйона доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Глава Amazon Джефф Безос завершив тиждень гонок проти засновника Tesla Ілона Маска, знову ставши найбагатшою людиною у світі, з оцінним чистим капіталом в 181,5 млрд дол.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини