Головна Новини Бізнес новини компаній ЄС заявив про доведення "Укрзалізниці" до критичного фінансового стану
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС заявив про доведення "Укрзалізниці" до критичного фінансового стану

В Євросоюзі звернули увагу на те, що в сфері транспорту досі не були прийняті ключові законопроєкти про відкриття ринків

2 грудня 2020, 14:40
Поділіться публікацією:

Євросоюз заявив про критичний фінансовий стан "Укрзалізниці" і зазначив, що в Україні досі не прийнятий ряд ключових законопроєктів у сфері транспорту. Про це йдеться в щорічному звіті щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який був опублікований 1 грудня.

ЄС заявив про доведення "Укрзалізниці" до критичного фінансового стану

Фото з відкритих джерел

"Фінансовий стан нереформованої компанії "Укрзалізниця" залишається критичним", — сказано в звіті.

В ЄС акцентують увагу на тому, що в сфері транспорту до цих пір не були прийняті ключові законопроєкти про відкриття ринків, зокрема про залізничний і внутрішній водний транспорт, небезпечні вантажі та мультимодальні перевезення.

Також наголошується, що все ще не затверджені план дій щодо реалізації Національної транспортної стратегії та комплексний план дій з реформування інфраструктурних проєктів, які важливі для забезпечення підстави для впровадження стандартів ЄС в галузі управління інфраструктурою.

Про те, що УЗ може свідомо банкрутити новий грузинський менеджер компанії раніше заявляли експерти та депутати.

За словами ексдиректора з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрія Рязанцева, навколо "Укрзалізниці" зараз утворилася "похоронна бригада".

"Укрзалізниця" з компанії, яка генерує прибуток, нарощує капіталовкладення, збільшує щорічно заробітну плату співробітникам і паралельно скорочує кредитний портфель, перетворилася на компанію, яка знаходиться на межі виживання й під реальною загрозою банкрутства і фізичної зупинки роботи", — зазначив Рязанцев.

За даними "Апострофа", грузинський менеджер УЗ Іраклій Езугбая шляхом встановлення несправедливих тарифів на вантажоперевезення спровокував щомісячні збитки компанії в сумі понад 400 млн грн.

При цьому, міністр інфраструктури Владислав Криклій на це ніяк не відреагував. У зв'язку з цим, за даними "Економічної правди", його незабаром збираються відправити у відставку.

Як повідомлялося, в "Укрзалізниці" хочуть продавати разом з квитками повноцінні обіди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ад

2 грудня 2020, 15:08

Так это ж её "готовят" к "прихватизации"! Кто готовит? Кто "прихватизирует", тот и готовит... ;-) :-)))


Новини