Головна Новини Бізнес новини компаній Facebook додатково залучить 10 тисяч працівників в ЄС до створення метавселенної
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook додатково залучить 10 тисяч працівників в ЄС до створення метавселенної

Проект спрямований на виконання дослідницьких завдань, пов'язаних з егоцентричним сприйняттям

19 жовтня 2021, 03:45
Поділіться публікацією:

Протягом наступних п'яти років компанія Facebook планує працевлаштувати в країнах Європейського Союзу 10000 висококваліфікованих працівників для створення метавселенной. Про це повідомляється в блозі компанії. Як повідомлялося, Facebook анонсував проект Ego4D — це штучний інтелект (ШІ), який буде в режимі реального часу записувати відео життя користувача.

Facebook додатково залучить 10 тисяч працівників в ЄС до створення метавселенної

Facebook - фото з відкритих джерел


Проєкт спрямований на виконання дослідницьких завдань, пов'язаних з егоцентричним сприйняттям: здатність штучного інтелекту розуміти світ і взаємодіяти з ним від першої особи. Відзначається, що Facebook планує додатково працевлаштувати працівників для роботи над цим проєктом у Франції, Німеччині, Ірландії, Італії, Нідерландах, Польщі та Іспанії. "Ця інвестиція є вотумом довіри до сили європейської технологічної індустрії і потенціалу європейських технологічних талантів", — йдеться в заяві компанії.


У Facebook розраховують, що метавсесвіт сприяти розвитку нових творчих, соціальних та економічних можливостей і не належати одній компанії. Профільне видання Engadget пише, що в Facebook вже є офіс Reality Labs в Ірландії і дослідницька лабораторія штучного інтелекту у Франції. В 2019 компанія в партнерстві з Мюнхенським технічним університетом створив дослідний центр з етики ІІ.

Передбачається, що цим кроком компанія натякає на довгостроковий масштаб переходу до метавселенної. Також Facebook таким чином зможе "нагадати" ЄС про свій економічний вклад і впливати на відповідну політику влади.


Нагадаємо, ірландська комісія з питань захисту даних запропонувала оштрафувати Facebook від 28 до 36 млн євро за порушення загальних правил ЄС, щодо захисту даних. Про це повідомляє видання "Politico". Справа стосується "примусової згоди", яке вимагає від користувачів дати своє підтвердження на збір компанією їх даних для використання платформи. Також група активістів подала подібні скарги проти Instagram, Google і WhatsApp. За даними джерел видання "Politico", активісти в 2018 році подавали скаргу до австрійського регулятора, той направив її до Ірландії. Там регулятор запропонував штраф в 36 млн євро, який Facebook буде змушений заплатити. Цю інформацію підтвердили в ірландської комісії з питань захисту даних.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини