Головна Новини Бізнес новини компаній GlobalMoney закликає ЗМІ не поширювати фейки
commentss НОВИНИ Всі новини

GlobalMoney закликає ЗМІ не поширювати фейки

Компанія опублікувала 7 простих правил, які допоможуть читачам ЗМІ залишитися при своїй думці і не піддаватися на провокації

9 серпня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

GlobalMoney закликає ЗМІ не поширювати фейки

Global Money закликали ЗМІ не поширювати фейки. Фото з відкритих источнки

Платіжна система GlobalMoney розіслала в ЗМІ заяви із закликом не розповсюджувати недостовірну інформацію і проводити більш ретельну перевірку фактів за матеріалами, які засоби масової інформації називають "партнерськими".


"За останні кілька місяців ми регулярно стикаємося з інформаційне вкидання і маніпулятивними новинами, які публікують деякі ЗМІ про діяльність нашої компанії. Ми розуміємо — звідки "ростуть ноги" у цих інформаційних атак. На жаль, деякі учасники ринку електронних платежів за більш ніж 10 років свого існування так і не навчилися конкурувати чесно. — кажуть в компанії — Але те, що шановні ЗМІ стають учасником цих брудних ігор — неприпустимо ".


У своїй заяві компанія опублікувала також кілька простих правил, які допоможуть читачам ЗМІ залишитися при своїй думці та не піддаватися на провокації.


"Перше правило — правило першоджерела. Якщо ви читаєте інформацію без посилання на джерело, вітаємо, Ви на шляху до "фейк". Друге правило — чим голосніше слова, тим менше до них довіри. Третє — однобокість подання інформації. Відсутня позиція всіх сторін? Швидше за все, це маніпуляція. На четвертому місці — питання авторства — матеріал без конкретного автора, можливо, є "фейковий".


Також в компанії закликають читачів критично оцінювати інформацію і думати про можливі причини виникнення "аналітики".


"П'яте правило — питання" мети публікації ". Задумайтесь — що хоче донести автор (чи замовник) інформації до своєї аудиторії. На шостому — резонне питання "кому це вигідно?". Розгляньте інформацію з точки зору потенційних вигодонабувачів. Якщо хтось крім суспільства від цього може виграти — можливо, ця інформація з'явилася не просто так. Нарешті, якщо ви бачите, що в одній публікації інформація повторюється кілька разів — це ознака того, що Вами, можливо, маніпулюють ".


Раніше платіжна система ГлобалМані вже заявляла про інформаційні атаки. У квітні журналіст Слідство.Інфо Дмитро Реплянчук публікував інформацію про те, що від його імені деяким компаніям надходили провокаційні запити про діяльність GlobalMoney, кінцевою метою яких було створення маніпулятивних новин.


Крім того, в травні Антимонопольний комітет оштрафував "Айбокс банк" за поширення неправдивої інформації про платіжну систему GlobalMoney.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Facebook назвав найбільших розповсюджувачів фейків у світі за останні чотири роки. Детальніше про це читайте на нашому сайті.


Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Україні запропонували вводити санкції за фейки. Напередодні президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про створення Центру протидії дезінформації. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини