Головна Новини Бізнес новини компаній Група компаній ОККО не розрахувалася з бюджетом, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Група компаній ОККО не розрахувалася з бюджетом, - ЗМІ

У ЗМІ повідомили, що нібито ОККО може бути причетна до відхилення від сплати податків

15 квітня 2021, 13:08
Поділіться публікацією:








У сюжеті "5 каналу" повідомили, що нібито група компаній ОККО може при ймовірному сприянні податкової інспекції ухилятися від сплати податків в особливо великих розмірах і наносити бюджету багатомільйонні збитки.

Група компаній ОККО не розрахувалася з бюджетом, - ЗМІ

ОККО. Фото з відкритих джерел

У розпорядженні журналістів виявилися документи, які нібито вказують на податкові "скручування" Універсальною інвестиційною групою. Кінцевий бенефіціар — Віталій Антонов. У холдинг входить більше 10 різнопрофільних бізнесів, включаючи концерн "Галнафтогаз", який володіє мережею АЗС ОККО.

"Універсальна інвестиційна група, в яку входить Галнафтогаз, власник групи компаній ОККО, не сплатила до бюджету приблизно 5 млрд 524 млн 400 тис. грн. Зате відшкодовано — десь 360 млн грн. Це означає, що ця сума надійшла на розрахункові рахунки підприємств і використана на свої потреби. Таким чином бюджет втратив значну суму", - сказав глава податкового комітету Данило Гетманцев.

Він пояснив: паливо — дуже зручний товар для "скруток", оскільки його можна "прив'язати" фактично до будь-якого виробництва. Тому значний обсяг всіх податкових махінацій з відшкодуванням ПДВ припадає на операції з паливом і зерном.

Так, компанія "ОККО-Рітейл" спеціалізується на роздрібній торгівлі паливом і паралельно займається оптовою торгівлею та експортом зерна, молочних продуктів і тд.


Як говориться в сюжеті "5 каналу", розмір недоотриманого ПДВ від "ОККО-Рітейл" нібито становить 329,3 млн грн. За даними "5 каналу", компанія "ОККО-Бізнес контракт" в 2020 році експортувала пшеницю на суму майже 110 млн грн, сума недоотриманого бюджетом ПДВ - 21,9 млн грн. У сюжеті стверджується, що в цілому за 9 місяців 2020 року група ОККО нібито не виплатила 200 млн грн одного лише ПДВ.

"Компанія, яка направляє на це "скручування" певну суму, отримує кредит ПДВ, якщо вона — це виплатила за якісь послуги, вона ще ухиляється від податку на прибуток і далі отримує кеш, щоб виплатити зарплату в конвертах. Це відразу три схеми", — говорить економіст Олег Гетьман.

У сюжеті "5 каналу" зазначається, що податкові органи не можуть не знати про те, що відбувається в холдингу Антонова, оскільки вони за допомогою спеціальної програми СМКОР контролюють, що кожна компанія купила, а що продала.

Як раніше повідомляло видання УНН, голова ДФС Вадим Мельник може бути причетний до "кришування" податкових "скруток" групою компаній Галнафтогаз (ОККО) і тиску на бізнес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

15 квітня 2021, 14:21

Про це, ще спитайте у недоука Законів України та про ринкові відносини та ціноутворення на внутрішньому ринку України, голови кабінету мандістрів ШМИГАЛЯ у котрого від цих скруток уся пика в пушку...!!!


Новини