Головна Новини Бізнес новини компаній Група компаній «Петрус» має намір судитися через статтю в ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Група компаній «Петрус» має намір судитися через статтю в ЗМІ

Компанія спростувала інформацію, подану в ЗМІ

24 березня 2021, 18:50 comments1284
Поділіться публікацією:

Юристи Шполянської кондитерської фабрики і ТОВ "Золотоніський лікеро-горілчаний завод" Златогор "Групи компаній (ГК) "Петрус" заявили, що готують документи для порушення судових позовів, в зв'язку з розміщенням на сайті "Вести. Юа" матеріалу зі звинуваченнями цих підприємств в приховуванні доходів і ухиленні від сплати податків.

Група компаній «Петрус» має намір судитися через статтю в ЗМІ

Фото з відкритих джерел

"Економічному розвитку заважає не тільки пандемія, але і недобросовісні конкуренти, які використовують ЗМІ, що публікують недостовірні дані", — заявила президент ГК "Петрус" Людмила Русаліна.

Як повідомив керівник Шполянської фабрики Михайло Пранціпал, тільки за січень-лютий 2021-го було внесено до держбюджету податків на суму 14 млн. 654 тис. грн. Гендиректор "Златогора" Тамара Щетиніна додає, що за минулий рік сплачено до бюджету 283 млн. 123,04 тис. грн.

Топ-менеджмент "Петрус" схильний вважати, що за медіа-атакою може стояти співвласник концерну Микола Петренко. який, виправдовуючи себе "незнанням", в той же час звинувачує в статті бізнес-партнерів в порушенні закону.

"Як міг пан Петренко "не знати", якщо багатьох клієнтів і постачальників саме він нам і рекомендував?"- заперечують Пранціпал і Щетиніна.

Повідомляється, що всі фінансові звіти регулярно надаються на зборах засновників. За їхніми даними, за січень-лютий 2021-го "Златогор" перерахував до держбюджету 37 млн. 474,36 тис. грн. (за аналогічний період 2019 го — 27 млн. 352,52 тис. грн).

Група компаній «Петрус» має намір судитися через статтю в ЗМІ - фото 2

Відзначається, що ГК "Петрус" експортувала свою продукцію в понад 40 країн світу: республіки екс-СРСР, США, Канада, Китай, держави Балтії, Європи — Італія, Іспанія, Німеччина, Польща, повідомляє директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Ірина Звонарьова. А за 2020-й рік розширено ринок збуту за рахунок Латинської Америки (Бразилія, Чилі), Близького Сходу (Оман, ОАЕ, Марокко, Алжир) і Африки (Нігерія, Руанда, Конго, Танзанія, Того, Гана, Буркіна-Фасо, Чад , Ангола).

"Це — не відвантаження сировини, це поставки готової продукції з великою доданою вартістю, це прорив на світові ринки з жорсткою конкуренцією. І ось підприємства, які реально просувають імідж України, які можуть не тільки сировину поставляти, але і якісний, конкурентоспроможний на світовому ринку готовий продукт, — їх треба знищувати?" - підкреслює президент ГК "Петрус".

"Ми однозначно подамо позови до суду", — заявила Людмила Русаліна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини