Головна Новини Бізнес новини компаній Хто став першим платником податків в Україні серед компаній - підсумки 2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто став першим платником податків в Україні серед компаній - підсумки 2020

"Метінвест" увійшов до трійки лідерів серед платників податків

25 серпня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Група компаній "Метінвест" стала першим за величиною платником податків в Україні серед приватних компаній. За результатами 2020 року вона має поповнила державний бюджет на 22,1 млрд грн. Про це повідомляє Обозреватель.

Хто став першим платником податків в Україні серед компаній - підсумки 2020

Метінвест - міжнародна гірничо-металургійна компанія, фото з відкритих джерел

Компанія займає лідерську позицію серед повністю приватних компаній. При цьому "Метінвест" є третім за величиною платником податків в Україні.

Підкреслимо, що на підприємствах компанії працює більше 80 тисяч співробітників.

Набагато менше робочих місць в даній компанії створює тютюнова галузь. У той же час високі відрахування в бюджет — наслідок багаторазового підвищення акцизів на сигарети.

Відповідні рейтинги найбільших платників податків щорічно публікує Державна фіскальна служба, журнал "Рейтинг", дослідні організації. Якщо об'єднати всі ці дослідження, то виходить, що в трійку лідерів у 2020 році входять "Укрнафта" — 45,8 млрд грн податків, "Укргазвидобування" — 28, 4 млрд грн і "Метінвест" — 22, 1 млрд грн.

Нагадаємо, що серед усіх сфер традиційно більше інвестицій вкладається в промисловість. Наприклад, тільки група "Метінвест" за час своєї роботи інвестувала 10 млрд доларів в роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн — в розвиток українських міст.

Також, підкреслимо, що "Метінвест" заснував перший приватний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка" в Маріуполі. Це повноцінний ВНЗ, який буде виховувати кадри, які в майбутньому допоможуть розвиватися металургійної галузі.

Читайте, також матеріал порталу "Коментарі" про те, хто і як оберігає активи втікачів олігархів на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини