Головна Новини Бізнес новини компаній IBOX Bank подав до суду на видання Mind.ua: в чому суть позову
commentss НОВИНИ Всі новини

IBOX Bank подав до суду на видання Mind.ua: в чому суть позову

Сума позову склала 2 млн грн

27 жовтня 2020, 15:05
Поділіться публікацією:

IBOX Bank подав до суду на видання Mind.ua. У банку вважають, що вони зазнали моральної шкоди від публікації, розміщеної на ресурсі, та хочуть стягнути з відповідача 2 млн грн компенсації. Про це передає "Дєло. Юа".

IBOX Bank подав до суду на видання Mind.ua: в чому суть позову

"Ми хочемо зробити цей кейс максимально показовим в Україні, журналістська діяльність без дотримання стандартів завдає істотної шкоди будь-якому Банку. Ми хочемо домогтися арешту майна ТОВ "Ф'ючер Медіа", яке є видавцем ЗМІ Mind.ua. В якості забезпечення позову в 2 млн грн ми також подалися на арешт рухомого і нерухомого майна головного виконавця замовної статті, журналістки Любов Величко та залучення її до кримінальної відповідальності терміном до 2-х років", — заявив глава відділу правового забезпечення банку Павло Коцюбинський.

Так, 26 жовтня стало відомо, що CEO fintech-компанії LeoGaming і глава фінансової компанії Леогеймінг Пий Олена Дегрік Шевцова подала в суд на інтернет-видання Mind.ua і журналістку Любов Величко. Причина — публікація на сайті Mind.ua, яка, як заявив позивач, порочить честь, гідність та ділову репутацію позивача. На думку заявника, в цій публікації Mind.ua зробили ряд заяв, які не підкріпивши їх ніякої доказовою базою. Сама Олена Дегрик Шевцова повідомила, що після перемоги в суді обіцяє передати 1 млн грн благодійному фонду Tabletochki.

В рамках цієї публікації був згаданий і IBOX Bank. Банк також побачив в заявах загрозу честі, гідності та ділової репутації, тому вже формує позовну заяву на Mind.ua. Сума компенсації, яку запросить АТ "АЙБОКС БАНК", ще вище — 2 млн грн моральної шкоди.

"АТ "АЙБОКС БАНК" неухильно дотримується високих стандартів роботи банківського сектора в щоденній операційної діяльності, завдяки чому домігся істотних фінансових результатів в 2020 році. Тому заяви на адресу Банку, зроблені в матеріалі mind.ua пані Величко, вважаємо такими, що ображають наші честь, гідність і ділову репутацію Банку. АТ "АЙБОКС БАНК" слідує нормам, а озвучені заяви завдають прямої моральної шкоди нашій діяльності", — резюмував Павло Коцюбинський.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко буде судитися з журналістом і колишнім депутатом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини