Головна Новини Бізнес новини компаній ICU очолила рейтинг торговців ОВДП у 2020 році – НКЦПФР
commentss НОВИНИ Всі новини

ICU очолила рейтинг торговців ОВДП у 2020 році – НКЦПФР

Обсяг торгів держоблігацій, за даними НКЦПФР, минулого року зріс на 31,10%, досягнувши 826 млрд грн

30 липня 2021, 13:43
Поділіться публікацією:

Група ICU стала найбільшим торговцем ОВДП на біржовому ринку за підсумками 2020 року. Згідно з річним звітом Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР), обсяг біржових угод з держоблігаціями, проведених групою, склав 131,7 млрд грн – це майже 20% від загального обсягу біржових контрактів.

ICU очолила рейтинг торговців ОВДП у 2020 році – НКЦПФР

ICU очолила рейтинг торговців ОВДП. Фото: icu.ua

 

Таким чином, ICU утримує безперервне лідерство на ринку ОВДП вже протягом понад 10 років.

 

"Всупереч кризовому 2020 року нам вдалося не тільки зберегти інтерес інвесторів до українських боргових інструментів, а й суттєво примножити їх кошти шляхом інвестування в цей надійний актив. Завдяки спрощенню доступу до інвестування та підвищенню фінансової грамотності виріс попит на ОВДП з боку приватних інвесторів. Це значно прискорило темпи розвитку боргового ринку та заклало основу для розвитку інших сегментів фондового ринку насамперед – корпоративних облігацій", – сказав Костянтин Стеценко, засновник групи ICU.

 

Обсяг торгів держоблігацій, за даними НКЦПФР, минулого року зріс на 31,10%, досягнувши 826 млрд грн. З них більше третини, а саме 329,81 млрд грн – торги на біржовому ринку.

 

"ОВДП посіли ключове місце в інвестиційному портфелі як юридичних, так і фізичних осіб. 100% державна гарантія дозволяє інвесторам диверсифікувати свої активи та отримувати високі доходи при мінімальних ризиках. Впровадження діджитал рішень, як-от наша онлайн-система з торгівлі держоблігаціями ICU Trade, спростило доступ до ОВДП, зробивши їх простим і зручним інструментом нарівні з класичним банківським депозитом", – зазначила Євгенія Грищенко, заступниця директора ICU.

 

Повний текст річного звіту НКЦПФР можна прочитати тут.

 

Довідка.

 

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом, а також займається венчурними інвестиціями. Група спеціалізується на ринках Центральної та Східної Європи.

 

Заснована у 2006 році фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням перебувають активи в розмірі понад 500 млн доларів США.

 

Засновники ICU – Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини