Головна Новини Бізнес новини компаній Ikea підвищить ціни на свою продукцію у 2022 році: що змусило компанію зробити цей крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Ikea підвищить ціни на свою продукцію у 2022 році: що змусило компанію зробити цей крок

Ikea підвищить ціни на 9% у 2022 році

3 січня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Ikea заявила, що клієнти будуть платити більше за товари її магазинах у 2022 році. Про це повідомляє CNN.

Ikea підвищить ціни на свою продукцію у 2022 році: що змусило компанію зробити цей крок

Логотип Ikea - фото з відкритих джерел

Як і багато компаній із обмеженою маржею прибутку, найбільший у світі продавець меблів намагається поглинути вищі витрати через постійні проблеми глобального ланцюга поставок.

Ikea заявила, що ціни в її магазинах зростуть у середньому на 9% по всьому світу, щоб компенсувати значні витрати на транспортування та сировину, понесені Ingka Group, яка володіє та керує більшістю магазинів Ikea у всьому світі.

Завдяки філософії "зроби сам", яка втілена у виставочних залах, які практично не мають персоналу, Ikea стала синонімом низьких цін. Незважаючи на зростання витрат під час пандемії, магазини Ikea в основному підтримували ціни на стабільному рівні.

Але оскільки ціни на товари та доставку продовжували зростати, компанія заявила, що більше не може поглинати це.

"На жаль, тепер, уперше з тих пір, як високі витрати почали впливати на глобальну економіку, ми повинні перекласти частину цих витрат на наших клієнтів", – сказав Толга Онкю, менеджер з роздрібних операцій IKEA Retail.

Онкю сказав, що цей крок забезпечить IKEA "конкурентоспроможність і стійкість", але додає, що "доступність завжди буде наріжним каменем".

Роздрібний продавець сказав, що під час пандемії спостерігав безпрецедентний попит на товари для дому, такі як меблі, товари для зберігання та предмети домашнього офісу, настільки, що він не завжди міг задовольнити всі потреби своїх клієнтів.

Компанія заявила, що намагається пом’якшити поточний вплив проблем ланцюга поставок, зокрема й затримки доставки.

Як повідомляли раніше "Коментарі", з 1 січня 2022 року в Україні підвищилися ціни на виготовлення й оформлення біометричних документів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини