Головна Новини Бізнес новини компаній Київська юридична фірма розповіла, як супроводжувала угоди на понад 3, 5 млрд $
commentss НОВИНИ Всі новини

Київська юридична фірма розповіла, як супроводжувала угоди на понад 3, 5 млрд $

В останні роки Редкліфф Партнерз серед лідерів у сфері надання юридичних послуг в Україні

18 листопада 2020, 09:00
Поділіться публікацією:

Юридична фірма Редкліфф Партнерз, що була заснована у 2015 році у Києві, провела юридичний супровід великих угод на понад 3,5 мільярда доларів США. Про це партнери Редкліфф Партнерз Олексій Сошенко та Дмитро Федорук розповіли "Коментарям".

Київська юридична фірма розповіла, як супроводжувала угоди на понад 3, 5 млрд $

Останні роки компанія займає лідируючі позиції серед рейтингів юридичних компаній України. Серед найпомітніших  кейсів: супровід J.P. Morgan Securities в забезпеченні фінансування найбільшого проєкту зеленої енергетики України на суму €262 млн та допомога в отриманні кредитної лінії на $400 млн компанії Ferrexpo Plc від синдикату 9-ти іноземних банків, серед яких, наприклад, BNP Paribas S.A. та Deutsche Bank AG. 

Redcliffe Partners консультує міжнародні банки не лише на умовах допомоги інвестицій чи кредитних ліній українському бізнесу, але і з питань реструктуризації заборгованості. Так, київська юридична фірма змогла переконати Partners Deutsche Bank AG, UniCredit, Natixis та ING реструктуризувати заборгованість Metinvest B.V. на суму понад $1 мільярд. Разом із випуском Metinvest B.V. нових облігацій на суму $1.6 мільярда, ця транзакція стала найбільшим в Україні рефінансуванням української корпоративної групи.

Також компанія почала спеціалізуватися на залученні іноземних інвестицій в українські технологічні компанії. Серед останніх — супровід української HR tech компанії Hurma щодо залучення коштів від європейського фонду Pragmatech Ventures та супровід провідного українського фінтех-стартапу YayPay, що працює над автоматизацією дебіторської заборгованості. Ціна угоди, для прикладу, з YayPay склала €17 млн. 

Станом на кінець 2020 року, Redcliffe Partners є провідною в Україні юридичною фірмою у практиках банківського, фінансового права та ринків капіталів за версією аналітичної агенції The Legal 500 EMEA 2020. Цьому допомагає база Clifford Chance і best-friends agreement, підписаний між двома компаніями. Таким чином, де-факто представник магічного кола лондонських компаній в Україні присутній.

Київська юридична фірма розповіла, як супроводжувала угоди на понад 3, 5 млрд $ - фото 2

Влітку 2015 року одна з 5 найбільших лондонських компаній Clifford Chance оголосила про припинення роботи в Україні через нестабільну ситуацію в країні. В результаті, київський офіс Clifford Chance був реорганізований у ТОВ Редкліфф Партнерз, який очолили Олексій Сошенко та Дмитро Федорук, які раніше працювали в структурі Clifford Chance. Партнерський склад Редкліф Партнерз з моменту заснування збільшився удвічі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини