Головна Новини Бізнес новини компаній Китай оштрафував Alibaba на рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай оштрафував Alibaba на рекордну суму

Alibaba звинувачують у порушенні антимонопольного законодавства

10 квітня 2021, 17:52
Поділіться публікацією:

Китай зобов'язав Alibaba виплатити рекордний штраф у розмірі 2,8 млрд дол. (18,2 млрд юанів) після того, як антимонопольні регулятори прийшли до висновку, що компанія поводилася як монополіст. Про це пише CNN.

Китай оштрафував Alibaba на рекордну суму

Alibaba оштрафували на 2,8 млрд дол. Фото із відкритих джерел

Китайські державні ЗМІ повідомили в суботу, що Державне управління з регулювання ринку наклало штраф після антимонопольного розслідування ексклюзивних дилінгових угод Alibaba, які заважали торговцям продавати товари на конкуруючих платформах електронної комерції — практика, відома як "вибір одного з двох".

Штраф еквівалентний 4% продажів Alibaba в Китаї у 2019 році, повідомило державне інформаційне агентство Сіньхуа, і затьмарює попередній рекордний штраф в розмірі 975 млн дол., Який отримав американський чіпмейкер Qualcomm у 2015 році.

В останні місяці Пекін закручує гайки для національних технологічних лідерів Китаю, що є частиною регуляторних репресій, які президент Сі Цзіньпін назвав одним з головних пріоритетів країни на 2021 рік. Минулого місяця Сі Цзіньпін закликав чиновників активізувати свої зусилля із регулювання діяльності онлайн-компаній для підтримки соціальної стабільності.

Alibaba, заснована легендарним підприємцем Джеком Ма, є одним з найвідоміших і успішних приватних підприємств Китаю. Наклавши на компанію штраф, китайські регулятори посилають чіткий сигнал про свій намір приборкати найпотужніші компанії країни.

Раніше "Коментарі" писали, що влада Китаю прагне залякати власника Alibaba. Власник компанії Джек Ма отримав впливового ворога — президента Китаю Сі Цзіньпіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини