Головна Новини Бізнес новини компаній Колектив «Семок» вимагає звільнити прокурора Рубана з прокуратури
commentss НОВИНИ Всі новини

Колектив «Семок» вимагає звільнити прокурора Рубана з прокуратури

Представники трудового колективу виробника снеків вимагають не атестувати першого заступника прокурора Сумської області Олександра Рубана

14 липня 2020, 10:33 comments1657
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Києві відбувається засідання кадрової комісії з атестації прокурорів місцевих прокуратур. Серед інших, на атестацію запрошений перший заступник прокурора Сумської області Олександр Рубан. А лише минулого місяця він став фігурантом скандалу щодо втручання в роботу сумського суду. Посадовець прокуратури написав до суду офіційного листа, де вимагав призначити судове засідання на потрібну йому дату. Відповідно до закону, це кваліфікується як перевищення службових повноважень. 

Колектив «Семок» вимагає звільнити прокурора Рубана з прокуратури

Справа, по якій відбулося правопорушення, стосувалася спроби рейдерського захоплення підприємства, що виробляє снеки в Синельниково Дніпропетровської області. Саме на тому засіданні суду рейдери добивалися прийняття ухвали про арешт майна заводу та передачу його іншим власникам. Справа, по якій був накладений арешт, не мала відношення до власника виробничого комплексу — ТОВ "Волана". Незаконна ухвала районного суду була пізніше скасована апеляційним судом. 

Однак трудовий колектив заводу вимагає покарати посадових осіб, винних у рейдерстві. Таким чином, це має стати не лише захистом інтересів даної компанії, але і запобіжником від повторення рейдерських схем щодо інших успішних підприємств.  ДБР розслідує справу щодо слідчого СБУ Прохненка та прокурора Жернового за підозрою у зловживанні владою та службовому підробленні. А матеріали про можливу участь прокурора Рубана представники трудового колективу особисто привезли на засідання кадрової комісії прокуратури, з проханням розглянути та поставити запитання прокурору: з яких мотивів він настільки відверто давав вказівку суду. На думку заявників, прокурор Рубан не відповідає критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності.

Колектив «Семок» вимагає звільнити прокурора Рубана з прокуратури - фото 2
Колектив «Семок» вимагає звільнити прокурора Рубана з прокуратури - фото 3

Представники підприємства впевнені у справедливому рішенні комісії, та просять політичне керівництво країни взяти справу під особистий контроль. Працівники оголосили безстрокову акцію по захисту свого підприємства від рейдерів та покаранню винних у злочинних діях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини