Головна Новини Бізнес новини компаній Конфлікт інтересів в Укрзалізниці: найближчим часом в наглядовій раді відбудуться зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфлікт інтересів в Укрзалізниці: найближчим часом в наглядовій раді відбудуться зміни

Член наглядової ради УЗ Крістіан Кун може бути звільнений у зв'язку з тим, що займає керівні посади в "Казахських залізницях" і "Литовських залізницях"

6 липня 2020, 11:03 comments1557
Поділіться публікацією:

Найближчим часом член наглядової ради Укрзалізниці Крістіан Кун може бути звільнений з наглядової ради компанії. Причина тому — поєднання Куном посад, адже, як відомо, з лютого 2018 року він є головою ради директорів компанії "Казахські залізні дороги", а з грудня 2018 року — ще і незалежним директором "Литовських залізниць". 

Конфлікт інтересів в Укрзалізниці: найближчим часом в наглядовій раді відбудуться зміни

Це очевидний конфлікт інтересів, адже ці компанії є прямими конкурентами на ринку транзиту контейнерів з Китаю в Євросоюз. Крім того, важливо враховувати, що Казахстан є членом Митного союзу, і підтримав заборону на залізничний транзит українських товарів через територію Росії.

Крістіан Кун є німецьким громадянином, має великий досвід роботи в залізничній галузі, і прекрасно знає, що таке конфлікт інтересів. Тим не менш, цей факт він воліє не вказувати у звітах для Укрзалізниці.

У 2020 році Крістіан Кун активно лобіює відмову від поставок для Укрзалізниці комплектуючих українського виробництва на користь продукції з Казахстану, де він очолює правління монопольної залізничного перевізника. При цьому Кун використовує весь набір несумлінної конкуренції: від ініціювання скарг до правоохоронних органів до інформаційних атак. Це викликає подив у решти членів наглядової ради УЗ, що і стало приводом для розгляду питання про звільнення Крістіана Куна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини