Головна Новини Бізнес новини компаній Гральний бізнес: що чекає на Україну в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Гральний бізнес: що чекає на Україну в 2021 році

У лютому компанії почнуть отримувати ліцензії на азартні ігри

5 лютого 2021, 14:51 comments1680
Поділіться публікацією:

У лютому 2021 року вперше в Україні компанія отримала ліцензію на роботу онлайн-казино. Коли інші компанії отримають ліцензії та чому в країні так довго не запускався ринок азартних ігор, розповів перший заступник голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей Борис Баум.

Гральний бізнес: що чекає на Україну в 2021 році

Що чекає на гральний бізнес в Україні в 2021 році - фото: з відкритих джерел

У серпні 2020 року президентом Володимиром Зеленським був підписаний закон про легалізацію азартних ігор в країні. Але перша ліцензія була отримана тільки через пів року після цього. За словами Баума, причина полягає в поправках, які регулярно вносили до Закону "Про державне регулювання діяльності з організації та проведенні азартних ігор". Тобто, постійно виникала якась плутанина або ж нелогічність.

Майже 700 правок було внесено з питань, що стосуються розташування ігрових залів. В цілому, все це зайняло дуже багато часу. Якби закон був прийнятий, як і повинен був, у січні минулого року, то гральний ринок давно вже працював би в Україні.

Що стосується видачі ліцензій, тут Борис Баум зазначив, що документи в Комісію подала достатня велика кількість компаній. Однак швидко видати їх немає можливості, оскільки потрібно чекати відповідні погодження від інших органів виконавчої влади. Плюс до всього, значна проблема криється у внесенні змін до податкового кодексу, які були запропоновані практично рік тому. Незабаром це питання має бути вирішене.

"Президент особисто два рази сказав про те, що ми повинні прийняти зміни щодо податкового кодексу", — сказав Борис Баум.

Член Комісії з регулювання азартних ігор також дав свій прогноз щодо ситуації на ринку ігорному ринку в Україні у 2021 році. За його словами, 14 лютого компанії вже почнуть отримувати ліцензії на гральну діяльність. Після того як це станеться, можна буде вважати, що гральний ринок в Україні офіційно відкритий. У квітні та травні очікується видача ліцензій великим компаніям з-за кордону. Однак для цього необхідно отримати офіційні дані по нових податках.

Борис Баум помітив, що багато хто хоче зайти на гральний ринок України, оскільки це остання європейська країна, у якій був відсутній закон про врегулювання азартних ігор. Тому зараз украй важливо створювати правильні умови для його легалізації в країні.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про сьогоднішню ситуацію з гральним бізнесом в країні та про варіанти подальшого його розвитку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини