Головна Новини Бізнес новини компаній Медіа-експерт: "Медведчуку і даром не потрібні телеканали Пінчука"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медіа-експерт: "Медведчуку і даром не потрібні телеканали Пінчука"

Зараз головна інтрига на ринку ЗМІ, кому дістануться СТБ та інші телеканали Віктора Пінчука

10 серпня 2020, 19:10 comments1334
Поділіться публікацією:

Віктор Медведчук не давав конкретної згоди на покупку телеканалів Віктора Пінчука. На даний момент рішення про покупку ще не прийнято. Про це пише в своєму блозі на сайті "Кореспондент" медіа-експерт Євген Єрещенко, аналізуючи тенденції на ринку ЗМІ.

Медіа-експерт: "Медведчуку і даром не потрібні телеканали Пінчука"

"Уже змінили господарів журнал "Фокус", розважальний канал OTV, на ринок виводять новий телеканал Kyiv.Live", — зазначає медіа-експерт.

"Але головна інтрига — це доля СТБ, ICTV та інших каналів, які входять в медіа-імперію Віктора Пінчука", — написав він.

Як пише Єрещенко, "за моїми даними, рішення про покупку телеканалів Пінчука поки не прийнято".

"Наскільки я знаю, Медведчук поки не давав конкретного згоди на покупку — ні окремо ICTV, СТБ і" Нового ", ні всього холдингу StarLightMedia", — повідомляє медіа-експерт.

За словами Єрещенка, один з каналів збирався купити російський олігарх Михайло Фрідман, а після його відмови Пінчук звернувся до опозиційного політика Віктора Медведчука.

"Головна проблема, на мій погляд, полягає в тому, що Медведчуку розважальні телеканали Пінчука, що називається, даром не потрібні. Уточню — не потрібні за таку ціну і в такому вигляді", — уточнює він.

"Як кажуть обізнані люди, від СТБ залишилися одні" ріжки та ніжки ", тому що Пінчук звільнив основний склад співробітників і закрив практично всі проекти. В ICTV потрібно влити купу грошей, тому що канал елементарно просто транслює недорогі серіали і мінімум новинного контенту", — характеризує експерт.

Ерещенко пояснює, що насправді ім'я Віктора Медведчука звучить в зв'язку з придбанням телеканалів, тому що на даний момент він один з небагатьох, хто може дозволити собі таку дорогу покупку.

"Насправді ця історія почалася більше року тому, коли на "Новий" зайшов менеджмент від російського олігарха Михайла Фрідмана ("Альфа-банк"). Фрідман дійсно збирався купити один або кілька каналів Пінчука. Але в підсумку вони так і не зійшлися по ціні, тому що господар СТБ, ICTV та "Нового" хоче занадто багато, а Фрідман вважає, що вони стільки не коштують ", — розкрив експерт закулісну сторону переговорів.

"В результаті Пінчук звернувся до одного з небагатьох, хто в нинішній важкий час може купити такий багатомільйонний актив як телеканал — до Віктора Медведчука. Але Медведчук, як уже говорилося на початку, рішення поки не прийняв ...", — уклав медіа-експерт Євген Єрещенко .

Раніше телеведуча Тетяна Чугаєнко звертала увагу, що канали Пінчука можуть бути цікаві Медведчуку з двох причин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини