Головна Новини Бізнес новини компаній "Метінвест" може закрити мартенівське виробництво на "Запоріжсталі"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Метінвест" може закрити мартенівське виробництво на "Запоріжсталі"

Комбінат "Запоріжсталь" в його нинішньому вигляді може припинити своє існування

24 червня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:
Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" незабаром може припинити роботу цілого ряду виробництв зі значними викидами шкідливих речовин в навколишнє середовище. Основною метою цього є поліпшення екологічної ситуації в місті.

Як повідомив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков на прес-конференції з нагоди 15-річчя компанії в Києві в середу, комбінат "Запоріжсталь" в його нинішньому вигляді може припинити своє існування, а його потужності можуть бути перенаправлені на виробництво чавуну зі скороченням його виплавки.

Інший варіант — побудувати окреме виробництво електросталі. В такому випадку виробництво сталі на комбінаті залишиться, але буде повністю зупинено мартенівське виробництво.

Раніше гендиректор "Метінвесту" пояснював, що через відсутність повного контролю над "Запоріжсталлю" група припиняє просування проєкту з будівництва киснево-конвертерного цеху (ККЦ) на підприємстві, але розглядає можливість створення свого власного прокатного заводу.

"На жаль, у нас там немає контрольного пакета в складі акціонерів, і ми не можемо зараз розвивати той проект, який ми припускали з будівництва нового сталеплавильного комплексу. І в тому вигляді, в якому зараз є" Запоріжсталь ", в якусь перспективу , звичайно ж, не стане. Коли закінчиться дозвіл (на шкідливі викиди — ІФ), тоді і закінчиться. Але є ідеї про те, що ми можемо поряд побудувати нове екологічно чисте, вуглецево-нейтральне виробництво, і під це вже сьогодні ми робимо перші кроки ", — сказав Риженков.

Риженков зазначив, що для модернізації та побудови нового вуглецево-нейтрального виробництва необхідні великі інвестиції. У компанії є ідея щодо будівництва нового заводу на базі водневої металургії, прямого відновлення заліза, електросталі. Він буде розташовуватися неподалік від "Запоріжсталі".

"Запоріжсталь" — одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату — високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

За даними НДУ на четвертий квартал 2020 року, у власності компанії ТОВ "Київ секьюритиз груп" — 24,5003% акцій "Запоріжсталі", ТОВ "Мідланд Кепітал Менеджмент" (обидва — Київ, зареєстровані за однією адресою) — 11,2224%, Global Steel Investments Limited (Великобританія) — 12,3466%, Metinvest BV (Нідерланди) — 47,0032%.

Раніше повідомлялося, що ефективна частка володіння групою "Метінвест" акціями меткомбінату "Запоріжсталь" — 49,9%.
"Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

"Метінвест" може закрити мартенівське виробництво на "Запоріжсталі"

Мартенівське виробництво на "Запоріжсталі". Фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини