Головна Новини Бізнес новини компаній Метінвест вклав в екологічну модернізацію 344 млн дол за 10 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Метінвест вклав в екологічну модернізацію 344 млн дол за 10 років

Група планує найближчим часом інвестувати в модернізацію підприємств і екологічну безпеку ще 69 мільйонів доларів

28 жовтня 2020, 10:00
Поділіться публікацією:

Група Метінвест з 2012 року скоротила викиди шкідливих речовин в навколишнє середовище на своїх заводах на 33%. Про це повідомив генеральний директор групи Юрій Риженков в ході онлайн-конференції Steel Success Strategies, організованої Fastmarkets і World Steel Dynamics.

Метінвест вклав в екологічну модернізацію 344 млн дол за 10 років

Підприємство Метінвест. Фото: dsnews.ua

За останні 10 років Метінвест вклав у проекти з екологічної модернізації 344 млн дол. У наступні п'ять років інвестиції холдингу в цю сферу виростуть на 69 млн дол. Таким чином до 2025 року сукупні інвестиції Метінвесту в екопроекти складуть 413 млн дол, зазначив Риженков.

Метінвест підтримує інтеграцію української металургійної галузі в європейську систему торгівлі квотами на викиди парникових газів. Тому компанія протягом багатьох років реалізує конкретні дії по скороченню негативного впливу на навколишнє середовище, сказав керівник Метінвесту.

Водночас окремі механізми регулювання викидів в ЄС створять додаткові виклики для виробників, вважає Риженков.

"У той час, як European Green Deal є позитивною ініціативою, деякі з її механізмів можуть стати викликом для торгівлі і промисловості ЄС. Зокрема, йдеться про механізм Carbon Border Adjustment. Експерти вважають, що він буде сприяти зростанню доходів ЄС і витрат експортерів. ми незабаром представимо Єврокомісії власне бачення "вуглецевого податку" в рамках публічних консультацій", — зазначив Риженков.

Він також зазначив, що модернізація виробництва в Україні, спрямована на зближення з кліматичними нормами ЄС, як правило, відбувається в умовах відсутності заохочувальних програм з боку держави.

Нагадаємо, Єврокомісія у 2019 році представила нову програму для ЄС — "European Green Deal", мета якої — зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030-му і до 2050 року зробити Європу першим вуглецево-нейтральним континентом.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Нью-Йорку збираються побудувати хмарочос, який буде поглинати вуглекислий газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини