Головна Новини Бізнес новини компаній "Метінвест" збільшує експорт металопродукції з високою доданою вартістю
commentss НОВИНИ Всі новини

"Метінвест" збільшує експорт металопродукції з високою доданою вартістю

У першому кварталі 2021 року консолідований виторг групи "Метінвест" збільшився на 43%

1 червня 2021, 16:49
Поділіться публікацією:

У першому кварталі 2021 року група "Метінвест" збільшила обсяг реалізації плоского прокату на 6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать попередні неаудовані консолідовані щомісячні підсумки фінансової звітності компанії.

"Метінвест" збільшує експорт металопродукції з високою доданою вартістю

"Метінвест" збільшує експорт металопродукції з високою доданою вартістю. Фото з відкритих джерел

Реалізація плоского прокату зросла завдяки відновленню попиту на деяких стратегічних для групи ринках, а також нещодавно здійсненим інвестиційним проєктам.

"Метінвест" за вказаний період також збільшив обсяги постачання котунів на 34% на тлі глобального зростання премії за огрудкування.

Загалом у першому кварталі 2021 року консолідований виторг групи збільшився на 43% — до $ 3624 млн, що зумовлено зростанням цін на метало- і залізорудну продукцію, які слідували за глобальними бенчмарками.

У звітному періоді виторг в Україні зріс на 30% проти аналогічного періоду минулого року (до $ 947 млн).

Продажі на інших ринках збільшилися на 48% (до $ 2677 млн), забезпечивши 74% від загального виторгу. Зокрема, продажі в Європу зросли на 54%, у країни Близького Сходу і Північної Африки — на 48%, у Південно-Східну Азію — на 9%, в СНД — на 20%, у Північну Америку — на 64%. Продажі в інші регіони зросли втричі.

У першому кварталі 2021 року обсяг капітальних інвестицій групи практично не змінився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав $ 147 млн.

"У результаті безперервного перегляду технологічної стратегії та завершення деяких ключових проєктів у 2020 році інвестиції в стратегічні проєкти скоротилися на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому інвестиції у проєкти підтримки збільшилися на 32%, що довело їх частку в загальному обсязі капітальних інвестицій відповідно до 30% і 70% у першому кварталі 2021 роки (47% і 53% в першому кварталі 2020 року)", — сказано у звітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини