Головна Новини Бізнес новини компаній Микитась звернувся до Зеленського з проханням допомогти "зупинити свавілля рейдерів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Микитась звернувся до Зеленського з проханням допомогти "зупинити свавілля рейдерів"

Звернення Микитася пов'язане зі справою про розграбування "Укрбуду"

17 червня 2021, 17:09
Поділіться публікацією:








Максим Микитась звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням "зупинити свавілля рейдерів" у справі про розграбування "Укрбуду".

Микитась звернувся до Зеленського з проханням допомогти "зупинити свавілля рейдерів"

Максим Микитась - фото з відкритих джерел

Як повідомляє "КіевVласть", він також попросив підтримки у Мін'юсту, Офісу протидії рейдерству, Генпрокуратури та інших правоохоронних органів. Про це стало сьогодні відомо з повідомлення на сторінці Максима Микитася в соцмережі Facebook.

"Рейдер Федотенков і його поплічники не залишають спроб за будь-яку ціну утримати контроль над "Укрбуд Девелопментом"! Основна мета — приховати сліди своїх злочинів за ці два роки по розграбуванню "Укрбуду" і його активів, не дати можливості розслідувати і повернути права законним власникам. Повернути інвесторам вкрадене", — написав Максим Микитась і зазначив, що для цього в хід йдуть "чорні" реєстратори і підкуп нотаріусів, тиск і залякування, спроби використовувати правоохоронців та інше.

Ексголова "Укрбуду" повідомив, що в ніч на 16-те червня нібито "Федотенков за допомогою "чорних" реєстраторів повторно вкрав "Укрбуд Девелопмент". Крім того, компанії було завдано збитків на суму понад 60 млн доларів.

Він додав, що після пресконференції була зроблена спроба викрасти її учасника, Євгенія Дікина, якого нібито "за 1 тисячу гривень на місяць використовували наосліп бути номінальним власником 50% акцій компанії".

Максим Микитась звернувся з проханням до Володимира Зеленського допомогти з протидією рейдерству, "розібратися з "чорними" реєстраторами і нотаріусами, коли за ніч людина може позбутися своєї власності".

Нагадаємо, напередодні на пресконференції Максим Микитась заявив, що "Укрбуд Девелопмент" повторно вкрали: "Рейдери ті ж, "чорні" реєстратори знову у справі — ми просимо владу навести порядок і повернути законність!"

Рейдери, використовуючи "чорних" реєстраторів, знову здійснили крадіжку компанії "Укрбуд Девелопмент", і це, за його словами, зроблено нібито в інтересах бізнесмена-ресторатора Федотенкова. Про це йшлося на пресконференції в інформагентстві "Українські Новини".

Він стверджує, що "... мільйонні активи " 'Укрбуду" з власності інвесторів могли перетворитися в особисті Федотенкова і Майбороди. Вкрадено цілі ЖК, сотні квартир, техніка і величезний земфонд по Києву. Але сьогодні вже активно триває слідство і правоохоронці покарають рейдерів. Усе вкрадене буде повернуто законним власникам!"

"У результаті найсильнішої політичної та інформаційної атаки на мене і "Укрбуд" у 2019 році мені не вдалося довести до кінця пошук партнерів, які могли б інвестувати в компанію, що дозволило б відновити її стабільну роботу.

Однією з причин стали злочинні кроки тодішнього гендиректора Майбороди, який разом з іншим менеджером — Федотенковим під прикриттям впливових осіб по фальсифікованій довіреності переписали "Укрбуд Девелопмент" компанії "Базерт", яка належить мені, на двох номінальних власників акцій — Василя Польового та Євгена Дікина. На той момент "Укрбуд" мав свідоцтва на понад 200 об'єктів нерухомості. У березні 2021 року я вийшов із СІЗО, і в квітні почалося розслідування злочинних дій Майбороди та Федотенкова по розкраданню активів компанії на суму в понад 60 млн доларів", — заявив Максим Микитась.

Екснардеп зазначив, що нещодавно на нього "вийшли" номінальні власники "Укрбуду" Василь Польовий та Євген Дікин, що володіють по 50% акцій компанії відповідно, і передали йому їх назад правовим шляхом. При цьому обидва номінальних співвласники підтвердили на пресконференції, що зробили цей крок добровільно, оскільки не хотіли бути втягнутими у кримінально карані злочини, адже їх використовували "в темну".

"Виходить, що я був директором, але не зрозуміло якої компанії, яка "перевертала" мільйони, а сам при цьому жив у гаражі і займався ремонтом бойлерів і пральних машин. При цьому отримував тисячу гривень, займаючись підписанням документів "Укрбуду", який, як виявилося, жорстко грабують. Щоб не бути втягнутим у аферу, я прийняв рішення повернути акції справжньому власнику — Максиму Микитасю", — зазначив власник 50%-го пакету акцій "Укрбуду" Євген Дікин.

"Після того, як у Микитасч вкрали "Укрбуд", який через це недобудував низку об'єктів, рейдери вивели активів на понад 100 млн доларів. Але ж ці кошти могли бути спрямовані на добудову житлових комплексів "Київміськбудом" і люди б отримали житло. Фактично можуть бути причетні до цього Майборода і Федотенков. 

Тепер же, коли Микитась відновив контроль на "Укрбуд Девелопментом" через дії, за які вже не раз карали Мін'юстом "чорних" реєстраторів, компанія "Базерт" виключена із реєстрів. Таким чином "Базерт", а значить і Микитась, знову перестали бути власниками "Укрбуду". Усе це робиться в інтересах Майбороди, Федотенкова та інших, які хочуть будь-якими шляхами зупинити розслідування своїх розкрадань.

Ми звернулися до Мін'юсту, МВС, ДБР і вважаємо, що і Президент повинен звернути увагу на проблему "чорного" рейдерства в Україні. Понад сім томів документів, які свідчать про розкрадання коштів в "Укрбуді", мною вже направлені в ГБР", — зазначив адвокат Артур Габрієлян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини