Головна Новини Бізнес новини компаній Монополіст "Військсервіс-волонтер" погрожує залишити ЗСУ без їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Монополіст "Військсервіс-волонтер" погрожує залишити ЗСУ без їжі

Компанія попередила Міноборони, що якщо закупівлі послуг з організації харчування не будуть проведені у лютому 2022 року, то вона не зможе годувати українських військових

17 лютого 2022, 16:17 comments1214
Поділіться публікацією:

Компанія-монополіст "Військсервіс-волонтер", яка годує понад 120 тис. військовослужбовців Збройних сил України, з одного боку у судах блокує нові аукціони Міноборони щодо обрання постачальника послуг харчування на 2022 рік. А з іншого боку – вже попереджає МОУ, що може зупинити процес годування військових. Про це порталу "Коментарі" стало відомо із власних джерел.

Монополіст "Військсервіс-волонтер" погрожує залишити ЗСУ без їжі

ЗСУ - фото з відкритих джерел

Так,  "Військсервіс-волонтер" попередив МОУ, що у разі, коли закупівлі послуг з організації харчування не будуть проведені у лютому 2022 року, то компанія не зможе годувати військових ЗСУ, адже в неї  буцімто вже вичерпалися фінансові ресурси. При цьому, причину затягування аукціонів "Волонтер" називає — оскарження процедур до АМКУ та суду.

А наостанок компанія ще й радить МОУ  пролонгувати із ним контракти та домогтися виділення для цього нового фінансування через внесення змін до закону про держбюджет.

Саме це, на думку народної обраниці від "Голосу" Соломії Бобровської, може бути кінцевою метою "Військсервіс-волонтер":

"Волонтер" добивається збереження своєї монополії на ринку забезпечення харчування. Очевидно теперішнє керівництво міністерства не готове йти на змову з "Волонтером" під час підписання договорів і у зв’язку з цим він прагне за будь-яку ціну скасувати тендер, уникнути підписання договору з чесним переможцем і добитися пролонгування договорів із постачання харчів на весь 2022 рік", — пояснила нардеп.

Оскарження процедур харчових закупівель Міноборони, яке "Військсервіс-волонтер" може використовувати з метою пролонгації своїх старих контрактів,  ініціював сам "Волонтер", залучивши для цього свого постачальника — ТОВ "УК "Торг-Інвест".  Компанія стала автором понад 25 скарг до АМКУ та двох позовів до ОАСКу. 

"Волонтер" для зриву тендеру використовує свого субпідрядника, який заборгував йому значний обсяг коштів. За таких умов довести пряму провину "Волонтера" буде вельми складно", — зауважила Бобровська. 

За словами народної обраниці, в Міноборони вже готують відповідні заяви до правоохоронних органів стосовно ймовірного перешкоджання діяльності ЗСУ.

"Фахівці юридичної служби Міноборони переконані, що дії "Торг-Інвест" спрямовані на блокування процедур закупівель з організації харчування і можуть свідчити про зловживання своїми правами та кваліфікуватись як вчинення злочину, передбаченого статтею 114-1 Кримінального кодексу України, а саме – перешкоджання законній діяльності ЗС України в особливий період, та призвести до зриву організації харчування особового складу Збройних Сил України",  — зазначили з цього приводу у прес-службі Міноборони. 

Нагадаємо, ТОВ "Військсервіс-Волонтер" 2021 року отримало 1,2 млрд грн на поставку продуктів в армію і всі 100% держпідрядів. Тоді в оборонному комітету ВР заявили, що це може становити загрозу нацбезпеці. Комітет врахував, що cам постачальник поводився вкрай недобросовісно та привозив у військові частини зіпсовані продукти: переморожені овочі, гнилі фрукти, м'ясо найнижчої якості тощо. 

Також, за даними ЗМІ, в інтересах "Волонтера" колишнє керівництво МОУ оновлювало умови контрактів, зокрема, забороняло командирам ВЧ повертати постачальнику неякісну їжу, натомість дозволяло компанії не оновлювати стратегічні запаси харчування на фронті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

зелёная плесень

17 лютого 2022, 16:47

Там кто-то собирался увеличить количество армии на 100 тыс. едоков? Так может для начала ликвидировать пятую колонну, а, Голобородько?


Новини