Головна Новини Бізнес новини компаній Працівники «Семок» просять президента України покарати рейдерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Працівники «Семок» просять президента України покарати рейдерів

"Семки" вимагають покарати винних у рейдерських атаках на підприємство

10 липня 2020, 16:10 comments1834
Поділіться публікацією:

Трудові колективи групи компаній – виробників снеків направили колективне звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити їх підприємства від рейдерських атак та покарати посадовців, які входять до рейдерського угрупування. У своєму листі працівники "Семок" повідомляють, що на початку червня вони були шоковані рішенням районного суду в Сумській області, який раптом наклав арешт на майно їхнього підприємства.

Працівники «Семок» просять президента України покарати рейдерів

Так, ухвалу про арешт було винесено суддею А. Капкіним у справі, яку з 2017 року розслідувало Сумське СБУ, і яка не мала жодного зв’язку із ТОВ "Волана". У компанії вважають, що виробничий комплекс просто вирішили включити у справу з метою заволодіти майном та через АРМА передати його в управління зацікавленим особам.

Апеляційний суд Сумської області скасував незаконну ухвалу про арешт майна, а представники підприємства звернулися до компетентних органів з вимогою покарати рейдерів у погонах. Працівники заявили, що Державне бюро розслідувань за рішенням суду повинно відкрити кримінальне провадження за підозрою у зловживанні владою проти слідчого сумського СБУ В.Прохненка, прокурора А. Жернового та інших "невстановлених осіб". У причетності до рейдерської схеми представники підприємства звинувачують народного депутата Дмитра Лубінця, який, відповідно до матеріалів звернення, у своїх виступах з трибуни Верховної Ради відкрито вказував суддям, які рішення вони повинні винести для передачі заводу новим власникам.

Робітники заводу у колективному зверненні до президента України просять взяти справу про спробу рейдерства під персональний контроль. Президента просять звернутися до голови СБУ на предмет проведення службового розслідування щодо підозрюваних осіб, а також на час слідства відсторонити їх від займаних посад. Також підписанти просять провести службове розслідування щодо посадових осіб Сумської прокуратури. Окрім цього, від президента очікують звернення до голови Верховної Ради з пропозицією створити тимчасову слідчу комісію для розслідування факту участі нардепа Лубінця у спробі рейдерського захоплення підприємства.

Зазначається, що головним слідчим управлінням національної поліції внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань кримінальне провадження через втручання в систему суду в справі ТОВ "Волана". За словами адвокатів підприємства — Сергія Весніна і Руслана Капрана АО "АДВИС", раніше винесене рішення Зарічного районного суду Сумської області із накладання арешту на виробничий комплекс ТОВ "Волана" не має ніякого зв’язку із кримінальною справою, яку останні 4 роки безрезультатно розслідує Сумське СБУ. Майно підприємства просто вписали у "заморожену" справу, щоб добитися ухвали про його арешт і передачу контролю рейдерам, кажуть адвокати.

Повідомляється, що поліція отримала матеріали, які підтверджують, що посадові особи, які мають доступ до документообігу, діючи за попередньою змовою групи осіб, втрутилися в систему суду чим посприяли винесенню неправомірного рішення суду щодо Торгової Марки "Семкі".

Нагадаємо, ветерани АТО спростували заяви нардепа Лубінця щодо "Семок".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини